Home » Boeken: Lezen over Italië » De verloren Leonardo
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

De verloren Leonardo

Het is Kinderboekenweek in Nederland! Tot en met 13 oktober staan kinderboeken extra in het zonnetje. Ook op Ciao tutti besteden we tijdens deze periode geregeld aandacht aan een kinderboek – uiteraard altijd met een Italiaans tintje. Vanmiddag gaan we met Sophie, Lisa, Jack en Tom op zoek naar een verloren Leonardo.

Secret Scouts 3D

Zoals we in de proloog van Secret Scouts en de verloren Leonardo kunnen lezen, is ‘tot op de dag van vandaag is niet bekend wat er tussen juni 1476 en januari 1478 met de dan pas vierentwintigjarige Leonardo da Vinci is gebeurd of waar hij is geweest.

Vast staat wel dat deze periode allesbepalend is geweest voor veel van zijn uitvindingen. Zijn genialiteit was zo unie en zijn interesses waren zo breed, dat al in 1540 werd geschreven dat hij een wonder van de natuur was.’

De speurtocht in Secret Scouts en de verloren Leonardo, het eerste deel uit de nieuwe Secret Scouts-serie, begint met een vreemde schets, die Sophie en Lisa in handen krijgen. Ze gaan samen met hun vrienden Jack en Tom op onderzoek uit omdat ze willen weten waar de schets precies vandaan komt. Dan blijkt dat ze een groot geheim op het spoor zijn, waardoor ze in gevaarlijke situaties belanden.

Ze stelen een oud manuscript in Parijs, spelen mee in een eeuwenoud sportspel en moeten ongezien met een lijk door Florence zien te komen. Er is geen tijd te verliezen. Met gevaar voor eigen leven zetten ze de zoektocht voort. Zal het ze lukken achter de waarheid te komen rond het grootste geheim ooit: ‘De Verloren Leonardo’?

De auteurs, het Nederlandse schrijversechtpaar Dennis Kind en Wendel Kind – Wagenaar, sleuren kinderen – maar ook volwassenen – mee in een spannende zoektocht naar de achtergronden van de schets. Terwijl het razendsnelle avontuur je naar Parijs en Florence brengt, steek je onderweg ongemerkt veel op over Da Vinci en zijn werk.

Dankzij de vlotte schrijfstijl en de spannende ontwikkelingen die elkaar in razend tempo opvolgen, zullen kinderen weer heerlijk ‘ouderwets’ met rode konen van de spanning zitten te lezen – helemaal verdiept in de verloren Da Vinci. En of ‘ie gevonden wordt? Dat verklappen we natuurlijk niet!

Secret-Scouts

Secret Scouts en de verloren Leonardo
Kind Kind
ISBN 9789082035377
€ 18,95
Secret Scouts

Bestel Secret Scouts en de verloren Leonardo via deze link bij bol.com

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *