Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Nuova Opera Rooms in Verona

Op zoek naar een logeeradres voor ons opera-avontuur in Verona, hadden we de moed bijna opgegeven. Niet alleen waren veel bed&breakfasts al vol of veel te duur, we vonden gewoonweg ook niet die B&B waarbij we meteen dachten: wauw, hier willen we elke ochtend wakker worden.

We besloten er een nachtje over te slapen en het de volgende dag opnieuw te proberen. Toen bleek maar weer dat je de beste dingen niet vindt op het moment dat je ernaar zoekt, maar terwijl je andere dingen doet. Want terwijl we informatie opzochten over de opera in Verona, kwamen we terecht op de website van Nuova Opera Rooms, een vrij nieuwe B&B (de deuren ging voor het eerst open in het najaar van 2012) even buiten het centrum.

Nuova-Opera7

Hier wilden we wel slapen, niet alleen omdat het er op de foto’s zo veelbelovend uitziet, maar ook en vooral omdat de filosofie erachter ons aanspreekt. De eigenaren, twee tweelingbroers, hebben gezorgd voor een zeer ‘groene’ accommodatie, waar zoveel mogelijk eigen energie wordt geproduceerd, geen CO2 wordt geproduceerd, geen gas wordt verbruikt en waar een klimaatsysteem ervoor zorgt dat er geen energie wordt verspild, ondanks aanwezige airco (volgens een vrij ingenieus systeem, dat wel).

We legden contact met de broers en reserveerden een van de kamers, die allemaal anders zijn ingericht. Zo is er een camera vernoemd naar Maria Callas (in schitterend geel) en een Pavarotti-kamer (met vrolijk oranje, fuchsia en geel). Ook de wijnen uit de streek worden geëerd met een eigen kamer. Zo is er een kamer vernoemd naar de Valpolicella (in lichte kleuren, met fijn privéterras) en een Soave-kamer. Alle kamers zijn voorzien van fijne bedden, grote ramen met zonwering, uniek meubilair, een grote badkamer, televisie, wifi en airconditioning.

Boven, op ‘zolder’, zijn er nog drie grote suites (waar wij er tot onze verrassing een van kregen). Tijdens ons verblijf in Verona slapen we in de Suite Orchidea, waar we nu dit stukje tikken. Onze ‘orchideeënsuite’ biedt schitterend uitzicht op de toren van de Duomo.

Nuova-Opera2Nuova-Opera4‘onze’ Suite Orchidea

Aan het einde van de gang wacht een groot terrazza met een nog schitterender uitzicht. Hier wordt elke ochtend het ontbijt geserveerd, met vers gekookte eitjes, brood met allerhande beleg, croissantjes, taart, koekjes, yoghurt, vers fruit, koffie en sinaasappelsap.

Nuova-Opera5 Nuova-Opera11

Hoewel het nu wat warm is om er te schrijven of lezen, gaan we dat later deze week zeker nog een keer doen – ook om zo’n schitterende zonsondergang als deze vast te leggen:

Nuova-Opera10

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *