Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Lunchen bij Locandina Cappello in Verona: crostini met prosecco

Vlak bij La Casa di Giulietta, met het balkon en het bronzen beeld van Julia, vind je Osteria Locandina Cappello (Via Cappello 16). Hier strijken we na een tip van An van B&B Carpe Diem neer voor een snelle en lichte lunch.

Hoewel de locandina ook een uitgebreid menu heeft (met verschillende antipasti en pasta’s uit de keuken van de regio Veneto), is er speciaal voor de lunch ook een uitgebreide keuze aan crostini (geroosterd brood met verschillende soorten smakelijke toppings) en tartine (mini-broodjes met bijzonder beleg).

De vitrine meteen naast de ingang ligt vol met allerlei lekkers en een van de koks maakt in een gestaag tempo een steeds groter wordende stapel crostini voor de gasten die inmiddels alle tafeltjes van Locandina Osteria Cappello hebben ingenomen.

Het is lastig kiezen, dus uiteindelijk wordt de lichte lunch nog een behoorlijk uitgebreide lunch, maar elke combinatie is even lekker: van de crostini met grove artisjokpesto tot de crostini met paddenstoelen met romige kaas, van de crostini met een licht pittige kip/kerriesalade tot de crostini met pesto, tomaat en ricotta salata.

Voor erbij biedt de wijnkaart van Locandina Cappello een mooie selectie bollicine (bubbels), witte en rode wijnen, met natuurlijk veel lekkers uit de regio, zoals een Soave van Pieropan en een Valpolicella van Allegrini.

We sluiten af met een gelato bij L’Arte del Gelato (Via Leoni 3), waar ze ijs maken met alleen maar biologische ingrediënten. Voor een combinatie als witte chocolade met citroen en gember hebben we zelfs na zo’n uitgebreide lunch nog wel een gaatje!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *