Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Byblos Art Hotel – het kleurrijkste hotel van heel Italië

Het Byblos Art Hotel is voor zover wij weten het kleurrijkste hotel van heel Italië. Het hotel, dat net even buiten Verona ligt, omringt zijn gasten in elke ruimte met tal van kleurrijke kunstwerken.

Byblos-Art-Hotel-Villa-Amista-Verona (10)Byblos-Art-Hotel-Villa-Amista-Verona (1) Byblos-Art-Hotel-Villa-Amista-Verona (13)Byblos-Art-Hotel-Villa-Amista-Verona (6)

Het hotel is gevestigd in de vijftiende-eeuwse Villa Amistà, die op haar beurt is gebouwd op de ruïnes van een Romeinse casa forte. Architect Michele Sanmicheli zorgde er in de vijftiende eeuw voor dat er op de restanten van het Romeinse huis een Venetiaanse villa verrees – tegenwoordig het middelste deel van het hotel.

Het ontwerp van de rest van het huidige gebouw is gemaakt door architect Ignazio Pellegrini, in de achttiende eeuw. Je kunt nog altijd een aantal originele fresco’s en andere versieringen uit zowel de vijftiende als de achttiende eeuw bewonderen.

Naast deze twee tijdperiodes ademt de rest van het hotel echter vooral moderne kunst, met dank aan designer Alessandro Mendini, die tekende voor het geheel, en aan de kleurrijke kunstwerken van verschillende kunstenaars die het hotel eigenlijk meer een museum laten zijn.

Byblos-Art-Hotel-Villa-Amista-Verona (2) Byblos-Art-Hotel-Villa-Amista-Verona (18)

Zo gaan klassiek marmer en modern plastic hand in hand, net als zeventiende-eeuwse kamers met hedendaags design van onder meer Philippe Starck en Marcel Wanders.

In zo’n bijzonder hotel is natuurlijk geen enkele kamer hetzelfde. Alle zestig kamers zijn anders ingericht. Allemaal even kunstzinnig en uniek, met als enige overeenkomst dat ze allemaal een bed, een minibar, televisie, airconditioning en snel wifi hebben.

Byblos-Art-Hotel-Villa-Amista-Verona (14) Byblos-Art-Hotel-Villa-Amista-Verona (16) Byblos-Art-Hotel-Villa-Amista-Verona (17)

Ook in het wellnessgedeelte is deze creatieve sfeer zicht- en voelbaar – je waant je in een oud Romeins badhuis, maar dan met superdeluxe service.

Byblos-Art-Hotel-Villa-Amista-Verona (8) Byblos-Art-Hotel-Villa-Amista-Verona (9) Byblos-Art-Hotel-Villa-Amista-Verona (9b)

Maar niet alleen de villa zelf is kunstig en kleurrijk. Ook het mooie park dat de villa omringt schittert in al zijn kleurenpracht. Her en der staan fonteinen, vaak gemaakt met marmer uit Verona, en er is een elegant zwembad.

Byblos-Art-Hotel-Villa-Amista-Verona (5)Byblos-Art-Hotel-Villa-Amista-Verona (3) Byblos-Art-Hotel-Villa-Amista-Verona (4)

Er is ook een Italiaanse tuin zoals je die in de achttiende eeuw veel zag, met bijzondere bomen en plantensoorten die soms wel honderden jaren oud zijn.

Je vindt het Byblos Art Hotel aan de Via Cedrare 78 in Corrubbio di Negarine (frazione di San Pietro in Cariano, Verona).

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *