Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

B&B La Finestra sul Fiume – groene oase in Valeggio sul Mincio

Met het Parco Giardino Sigurtà als achtertuin kun je je bij B&B La Finestra sul Fiume in slaap laten wiegen op het geruis van de bladeren. Of door het kabbelende water van de rivier de Mincio, die langs de bed & breakfast stroomt.

bed-breakfast-La-Finestra-sul-Fiume-Borghetto-sul-Mincio (3)

We zijn in Valeggio sul Mincio, een lieflijk dorpje niet ver van Peschiera del Garda, Verona en Mantova. Midden in het groen van heuvels vol wijngaarden biedt La Finestra sul Fiume rust en ontspanning voor reizigers die de omgeving van het Gardameer eens met andere ogen willen bekijken.

De geschiedenis van La Finestra sul Fiume begint al van de vijftiende eeuw, toen de eerste reizigers hier neerstreken en genoten van de schoonheid en de rust van dit stukje Italië. Mattea en Pietro, de eigenaren van deze bijzonder mooie bed & breakfast, besloten zich ondanks een veelbelovende carrière in respectievelijk de juridische en de golfwereld, te storten op dat wat ze het liefste doen: gasten ontvangen en ervoor zorgen dat ze een onvergetelijke vakantie beleven, waarbij het hen aan niets ontbreekt.

bed-breakfast-La-Finestra-sul-Fiume-Borghetto-sul-Mincio (8) bed-breakfast-La-Finestra-sul-Fiume-Borghetto-sul-Mincio (9) bed-breakfast-La-Finestra-sul-Fiume-Borghetto-sul-Mincio (10) bed-breakfast-La-Finestra-sul-Fiume-Borghetto-sul-Mincio (12)

Dankzij de passie die ze beiden hebben voor dit prachtige stukje Italië wisten ze meteen waar hun B&B moest komen: aan de oevers van de Mincio, met zicht op het water en het omringende groen. Gelukkig vonden ze hier een oude molen, die ze omtoverden tot La Finestra sul Fiume. Ze hebben alle ruimtes met oog voor detail ingericht, waardoor je je er meteen thuis voelt.

bed-breakfast-La-Finestra-sul-Fiume-Borghetto-sul-Mincio (2) bed-breakfast-La-Finestra-sul-Fiume-Borghetto-sul-Mincio (6) bed-breakfast-La-Finestra-sul-Fiume-Borghetto-sul-Mincio (7) bed-breakfast-La-Finestra-sul-Fiume-Borghetto-sul-Mincio (13)

In de kamers (elk met een eigen badkamer) vind je tal van bijzondere voorwerpen, groot en klein, die voor de eigenaren een speciale waarde hebben. Daardoor is elke kamer een verlengstuk van het huis, dat zich als een warme deken om je heen nestelt. De gastvrijheid van Mattea en Pietro, die zelf in het hoofdgebouw van de oude molen wonen, doet de rest, waardoor je eigenlijk niet meer weg wil van deze plek en voor altijd over de rivier uit wil kijken.

De kamers dragen de namen van bloemen die in de tuin bloeien: Iris, Ortensia en Gelso (Jasmijn). Ze kijken allemaal uit op de tuin (die eerder een park lijkt) en – natuurlijk – op de rivier, die langzaam voorbij stroomt. In het groen is het heerlijk ontspannen, met een goed boek of een glas wijn verstrijkt de tijd hier zonder dat je er erg in hebt. ’s Zomers organiseren Mattea en Pietro hier regelmatig een aperitivo.

bed-breakfast-La-Finestra-sul-Fiume-Borghetto-sul-Mincio (1) bed-breakfast-La-Finestra-sul-Fiume-Borghetto-sul-Mincio (11) bed-breakfast-La-Finestra-sul-Fiume-Borghetto-sul-Mincio (14) bed-breakfast-La-Finestra-sul-Fiume-Borghetto-sul-Mincio (17)

Ontdek al het moois in en om Valeggio sul Mincio
Bij de B&B zijn er fietsen te huur waarmee je de omgeving kunt verkennen. Rijd bijvoorbeeld het bijzondere, circa veertig kilometer lange fietspad van Peschiera del Garda tot aan Mantova, fiets door het Parco Sigurtà, waar in het voorjaar tal van tulpen bloeien. Mattea en Pietro geven je graag tips voor bijzondere plekken in de omgeving, van golfbanen tot unieke dorpjes, van bijzondere evenementen tot authentieke cantina’s en restaurantjes, van kastelen en kerken tot uitkijkpunten, van thermen tot natuurparken.

Wij nemen je morgenochtend alvast mee naar een van de pareltjes in de omgeving: Borghetto, een van de borghi più belli d’Italia, de mooiste dorpjes van Italië.

bed-breakfast-La-Finestra-sul-Fiume-Borghetto-sul-Mincio (22)

Je vindt La Finestra sul Fiume aan de Vicolo Corte Sega 2 in Valeggio sul Mincio (Verona). Boeken kan via deze link.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *