Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Herfstkleuren in het Parco Giardino Sigurtà

Vlak bij het Gardameer strekt zich over een oppervlakte van maar liefst 600.000 vierkante meter een van de mooiste tuinen ter wereld uit: het Parco Giardino Sigurtà. Tijdens de blogtour #Veronagarda maakte Saskia kennis met dit uitgestrekte stuk natuur, dat in deze tijd van het jaar schitterend rood, geel en bruin kleurt.

Parco-Sigurta-Gardameer (3) Parco-Sigurta-Gardameer (10) Parco-Sigurta-Gardameer (12) Parco-Sigurta-Gardameer (17)

Helaas was er in het drukke programma van de blog tour geen tijd om zelf door het park te lopen of te fietsen. Saskia en haar medebloggers werden in plaats daarvan getrakteerd op een ritje in het treintje, waardoor we in circa een half uur een deel van het park konden zien.

Parco-Sigurta-Gardameer (1) Parco-Sigurta-Gardameer (2)

Foto’s maken lukte helaas niet, dankzij het hobbelende traject en het aardig hoge tempo was focussen of inzoomen er niet bij. Tijd voor een fotostop was er ook niet, waardoor we de vrolijk rondspringende herten niet vast konden leggen.

Gelukkig heeft het park zelf een schitterende beeldbank, zodat we jullie wel mee kunnen laten genieten van al het moois dat het park te bieden heeft:

Parco-Sigurta-Gardameer (4) Parco-Sigurta-Gardameer (6) Parco-Sigurta-Gardameer (7) Parco-Sigurta-Gardameer (8) Parco-Sigurta-Gardameer (9) Parco-Sigurta-Gardameer (11) Parco-Sigurta-Gardameer (13) Parco-Sigurta-Gardameer (14) Parco-Sigurta-Gardameer (15) Parco-Sigurta-Gardameer (16)

Maar we gaan in het voorjaar zeker terug om er op ons gemak rond te wandelen en foto’s te maken. Dan zijn er in het park bovendien een miljoen (!) tulpen te bewonderen, in alle kleuren van de regenboog, dus dat willen we graag eens met eigen ogen gaan zien.

Parco-Sigurta-Gardameer-tulpen

Ook willen we dan verdwalen in het labyrint dat in het park te vinden is, de geur van de duizenden rozen opsnuiven, in de schaduw van de vierhonderd jaar oude eik zitten en de ezels voeren. Redenen genoeg om nog eens terug te keren naar deze kleurrijke oase!

Parco-Sigurta-Gardameer (18)foto’s: Parco Giardino Sigurtà

Ook genieten van de kleurenpracht in het Parco Giardino Sigurtà? Dat kan deze herfst nog tot en met 2 november. In 2015 opent het park de deuren weer op 8 maart. Kijk voor meer informatie over openingstijden, speciale activiteiten en tickets op de website van Parco Giardino Sigurtà.

Nog meer mooie tuinen in Italië
De Ciao tutti Special Giardinissimo omvat de mooiste tuinen van heel Italië. Met deze unieke tuinenselectie, die meer dan 100 tuinen en ruim 600 pagina’s beslaat, valt er lekker veel te genieten. Een voorproefje bekijk je via deze link.

Bestel Giardinissimo voor € 6,95 

P.S. De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je email, een link om de Ciao tutti Special te downloaden in PDF-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (je pc, je laptop of tablet) van alle moois in je nieuwe Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *