Download gratis de Ciao tutti app

On top of the world – Skyway Experience Courmayeur

Valle d’Aosta wordt ook wel ‘het dak van Europa’ genoemd. Tijdens ons bezoek aan deze kleine maar indrukwekkende regio mag een tripje de hoogte in dan ook niet ontbreken. Nadine neemt je graag mee naar hogere sferen, tijdens een tochtje met de recent geopende kabelbaan Skyway Monte Bianco.

Nadine: ‘De gondel waarmee we van 1300 naar bijna 3500 meter hoogte gaan, draait onderweg 360 graden in de rondte, zodat we volop kunnen genieten van de diverse vergezichten.

De gondel brengt ons in twee etappes omhoog. De eerste stop bevindt zich op 2200 meter hoogte. Vanaf dit punt hebben we, ondanks dat het wat bewolkt is, een prachtig uitzicht over Val Veny en Val Ferret. Ook is er een kleine botanische tuin waar ik op mijn gemak doorheen loop, omringd door bijzondere bloemen- en plantensoorten.

Daarna nemen we de gondel naar het eindpunt, Punta Helbronner, op een hoogte van 3466 meter. Hier bekruipt mij het on top op of the world-gevoel. Wát een uitzicht!

Op deze top bevindt zich een uitgestrekt terras met een uniek panorama over het grootste deel van de hoogste toppen van de westelijke Alpen. Helaas is het ondertussen nog bewolkter geworden en vangen we slechts wat vlagen op van de Monte Bianco (Mont Blanc), de Monte Rosa, de Cervino (Matterhorn) en de Grand Combin. Met helder weer moet je je hier waarschijnlijk elke twee minuten in de arm knijpen om te checken of je niet droomt.

Maar ondanks de bewolking is het ook nu een sky high-ervaring. Hier geldt zeker ‘The only way is up’! We blijven dan ook nog even genieten van de hoogte en sluiten deze ervaring af met een aperitivo with a view. Cincin!

Ook genieten van deze Skyway Experience? Meer informatie vind je op de website van Skyway Monte Bianco. Meer informatie over de regio Valle d’Aosta (in onder meer Italiaans, Engels en Duits) vind je op de website van de regio Valle d’Aosta.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *