Ontdek Italië op een Vespa!

Een gedwongen kus in Città delle Pieve

De Via dell’Amore in de Cinque Terre biedt meer dan genoeg mogelijkheden voor een kus, maar mochten jij en je geliefde elkaar juist tijdens die wandeling even niet kunnen luchten of zien, dan bewandel je de Weg van de Liefde ook gemakkelijk op afstand van elkaar. Dat kan echter niet in Città delle Pieve in Umbrië. Althans, niet als je door de Vicolo Baciadonne wandelt.

Vicolo Baciadonne - Citta di Pieve

Deze steeg is met slechts 43 centimeter breedte namelijk zo smal, dat je elkaar wel moet kussen als je er gezamenlijk, naast elkaar, doorheen wil kunnen. Deze smalste steeg van Italië verordonneert in zijn naam dan ook niet voor niets dat je hier vrouwen moet kussen – het kan gewoonweg niet anders 😉

Vicolo Baciadonne - Citta di Pieve (3)

Volgens een van de oude dorpsbewoners waren de bewoners van de huizen aan beide zijden van de steeg verwikkeld in een ruzie. Ze wilden zelfs niet één muur delen, vandaar dat er tussen hun huizen wat ruimte gecreëerd moest worden. Niet teveel natuurlijk, want ze wilden allebei uiteraard geen enkel stukje woonoppervlakte opgeven voor de ander. Nadat de steeg klaar was, zouden de buren uit hun raam hebben kunnen leunen om de naam van de nieuwe steeg eer aan te doen, maar in plaats daarvan vonden ze weer een ander onderwerp om over te ruziën.

Het was dus aan andere dorpsgenoten en bezoekers om in de steeg een kus uit te wisselen, hetgeen volgens onze ‘gids’ geluk in de liefde brengt. Of het waar is? We gunnen deze trotse Italiaan het voordeel van de twijfel…

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze City Walks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *