Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Een dagje Turijn in vijf heerlijke adresjes

In Turijn maakten we kennis met Jehanne Oostra, een Nederlandse die in Turijn woont en de stad op haar blog Le Strade di Torino op een unieke manier vastlegt en deelt. Zo af en toe deelt ze de mooiste plekjes van haar stad ook op Ciao tutti, met vandaag vijf heerlijke adresjes voor een verleidelijk lekker dagje Turijn.

10.30 uur – ontbijt bij Pai Bikery

Jehanne: ‘De plek om de dag te beginnen in gezelschap van de bikers van Turijn. Bij Pai Bikery kun je namelijk niet alleen ontbijten, maar ook je fiets laten repareren of er één kopen. Het resultaat is een hippe en kleurrijke plek met zoet en hartig ontbijt, zoals overheerlijke cheesecake of parmigiana pancakes met gefrituurde aubergine, tomatensaus en mozzarella (echt een aanrader!).

Je vindt Pai Bikery aan de Via Cagliari 18. Pai Bikery is van dinsdag tot en met vrijdag geopend vanaf 09.30 uur, in het weekend vanaf 10.30 uur. Op maandag is Pai Bikery gesloten.’

13.00 uur – lunch bij Ballatoio

Jehanne: ‘Vanwege de architectuur van Turijn, met al die charmante balkonnetjes, noemt men Turijn ook wel ‘Piccola Parigi’ (klein Parijs). Ballatoio is voor mij de lunchplek van Piccola Parigi, met dank aan de typische Parijse bistro-sfeer, warm en informeel, waar vaste klanten wat woorden met elkaar wisselen.

De inrichting is net als de gerechten, fris en kleurrijk met veel groen(te). De twee jonge eigenaren zijn vooral trots op hun vitello, zacht kalfsvlees met verse groenten. Proef het en je zult begrijpen waarom. Zoetekauwen raad ik aan om de verse panna cotta te bestellen.

Je vindt Ballatoio aan de Via Principe Amedeo 22. Je kunt er van dinsdag tot en met zondag terecht vanaf 12.00 uur. Op maandag is Ballatoio gesloten.’

15.00 uur – koffie bij Caffè San Carlo

Jehanne: ‘Dit is een van de vele historische cafés van Turijn, waar politici, kunstenaars en hoogleraren samenkwamen om onder het genot van een koffie te praten over politieke onderwerpen. De politici zal je er niet meer tegenkomen, maar het interieur is onveranderd, met een enorme kroonluchter in het midden.

Bestel een caffè al banco. Je mag dan niet plaatsnemen aan een tafeltje, maar je betaalt wel maar € 1,10 in plaats van € 3,50 voor een bijzonder kopje koffie.

Je vindt Caffè San Carlo aan het Piazza San Carlo 156. De koffiebar is dagelijks geopend van 8.00 tot 21.00 uur.’

19.00 uur – aperitivo bij Eataly

Jehanne: ‘Eataly is het Slow Food-concept dat oorspronkelijk uit Turijn komt, maar inmiddels wereldwijd te vinden is. Zelfs in New York kun je er boodschappen doen.

Bij Eataly kun je alle lokale ambachtelijke duurzaam geproduceerd specialiteiten proeven, kopen en er ook nog eens over leren. Dit is dé plek om een paar prachtige wijnen te proeven en heerlijke producten te kopen om weer mee terug naar huis te nemen.

Je vindt de grote vestiging van Eataly bij Lingotto, de voormalige Fiat-fabriek, aan de Via Nizza 230/14. De Slow Food-supermarkt annex restaurant is gevestigd in de voormalige fabriek van vermoutproducent Carpano. Eataly is dagelijks geopend van 10.00 tot 22.30 uur.’

22.00 uur – cocktails bij Gørilla

Jehanne: ‘Met meer dan veertig verschillende soorten gin en goede muziek is dit je happy island (de betekenis van de ø) om te genieten van een cocktail. Deze cocktailbar ligt in de opkomende en artistieke buurt San Salvario, waar de straten overdag stilletjes zijn, maar waar je ‘s avonds niet met een grote koffer doorheen komt.

Terwijl de drankjes van over de hele wereld komen, blijft de keuken erg lokaal (mocht je nog wat willen eten) en wordt er elke zaterdag live muziek gespeeld.

© foto’s Jehanne Oostra & Wouter Struijk | ws-design.nl

Je vindt Gørilla aan de Via Bernardino Galliari 20/f. Gørilla is dagelijks geopend van 19.00 tot 2.00 uur (en op vrijdag en zaterdag nog een uurtje langer).’

Ontdek nog meer lekkers in Turijn

Tijdens deze culinaire City Walk geniet je van een bijzonder kopje koffie. Ook breng je een bezoek aan de kleurrijkste markt van Turijn. Je dwaalt langs prachtige historische hoogtepunten in het centrum en schuift aan voor een lekkere lunch en bijzondere wijnproeverijen. Cin cin, op een heerlijke wandeling!

Download de City Walk Tongstrelend Turijn voor € 4,99 via onderstaande button en geniet van een smakelijke wandeling door deze stijlvolle stad!

Download City Walk Tongstrelend Turijn

Je kunt deze Ciao tutti City Walks als pdf bestellen. Na bestelling krijg je zowel op je scherm als in je e-mail een downloadlink waarmee je de City Walk kunt downloaden op je computer, laptop, tablet en/of smartphone. In de City Walk vind je ook een link naar de route in Google Maps.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

4 reacties

 1. linda van quathem

  Hallo Saskia,

  Eerst en vooral ,dat Rome boek is echt schitterend geschreven met prachtige fotos erbij!Dit is echt een formidabele Rome promo!
  Deze stond er al iets in ciao tutti over eetadresjes in Turijn,nu nog iets deze,voor mij althans,heel erg aangename stad!

  linda

 2. Grazie Linda! Turijn is heel anders dan Rome, maar ook prachtig!

 3. Vercaemst Ellen

  Hallo, wij gaan maandag naar Turijn samen met mijn zoon van 10j.
  We blijven tot vrijdag.
  Nu vraag ik mij af of je mij enkele leuke zwemmeren kunt aanbevelen (die niet te toeristisch zijn liefst).
  We verblijven in Camplus Guest Lingotto.
  Andere leuke tips zijn ook altijd altijd welkom 😉
  Alvast bedankt

 4. Ciao Ellen, Turijn bezocht ik altijd buiten de zomermaanden, maar gastblogger Natascha tipt in deze blog een aantal fijne zwemplekken in Piemonte > https://ciaotutti.nl/gastblog/nicolas-en-natascha-uit-piemonte/geheime-zwemplekjes-in-piemonte/

  Veel tips voor Turijn vind je via https://ciaotutti.nl/reizen-door-italie/turijn/ – nóg meer tips in onze Special over Turijn > https://ciaotutti.nl/reizen-door-italie/turijn/turijn-de-beste-tips-en-adressen/

  Buon viaggio!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *