Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Amaril Eco Suites – terug naar de natuur om opnieuw tot bloei te komen

Een oase van rust, een plek waar je in alle vrijheid één kunt zijn met de natuur, waar alle drukte en zorgen van je af vallen en je opnieuw tot bloei komt. Dat zijn voor Michaela Platter de belangrijkste ingrediënten van een vakantiebestemming.

Met Amaril Eco Suites in Castelbello (of Kastelbell), ten noordwesten van Bolzano, heeft ze zelf zo’n bestemming weten te creëren. Het viersterren superior boutique hotel – dat vanwege deze filosofie alleen volwassenen ontvangt – is het resultaat van haar hartverwarmende energie en gastvrijheid en het rustgevende decor van de Dolomieten. Als je hier eenmaal bent neergestreken, wil je eigenlijk nooit meer weg…

Een unieke plek in Zuid-Tirol

Als Michaela Platter en haar man Alfred Pohl in 2018 een stuk land kopen in Kastelbell, hebben ze nog geen idee wat ze er willen realiseren. Misschien willen ze op de plek waar ooit boomgaarden vol abrikozenbomen stonden een aantal vakantieappartementen realiseren, om de serene schoonheid van de Dolomieten ook met anderen te delen?

Geleidelijk aan krijgt hun droom vorm. Michaela en Alfred laten zich daarbij vooral leiden door de plek zelf. Wat zou hier mooi passen? Waar zouden ze als gasten zelf vooral blij van worden, waardoor zouden ze zich meteen thuis voelen?

Beetje bij beetje verrijst boutique hotel Amaril, dat uiteindelijk afgelopen zomer de eerste gasten welkom heette. De droom van Michaela en Alfred is werkelijkheid geworden; de droom van hun gasten begint zodra ze over de drempel van het hotel stappen en zich omhuld weten door de goede zorgen van Michaela, Alfred en hun hechte team.

Het leuke is dat de historie van de plek mooi verweven is met het hotel. Zo komt de abrikoos nog op veel plekken terug, als een oranje draad die de Eco Suites met elkaar verbindt. Soms als vrucht, soms als bloesem of alleen als kleur, maar de zoete vrucht is nooit ver weg.

Focus op vrijheid en welzijn

Naast de abrikoos is ook vrijheid een belangrijk thema bij boutique hotel Amaril. Of je je liefst overgeeft aan de onbelemmerde uitzichten over de Val Venosta (Vinschgau), het kasteel van Castelbello en de vallei van de Adige of aan een van de vele (wellness)behandelingen waarvan je in en om Amaril kunt genieten, alles kan.

Ontspannen is het devies, zowel in de gemeenschappelijke ruimtes als op je eigen kamer. Niet voor niets heeft Michaela een aantal speciale geuren laten ontwikkelen die je meteen laten terugschakelen naar een langzaam ritme, met een ontspannen ondertoon voor al je zintuigen.

Duurzaam genieten van vergeten luxe

Als je te gast bent bij Amaril, zie en voel je overal hoe Michaela en Alfred hun hart hebben laten spreken bij het inrichten van de ruimtes. Het lijkt eenvoudig, maar aan alles is gedacht – en dat is in combinatie met het gevoel dat tijd er hier niet toe doet de ware luxe.

In ons drukke, intense bestaan zijn we vergeten wat een luxe het is om alles met zorg en aandacht te kunnen doen, om tijd te nemen om naar buiten te staren, weg te dromen, een dutje te doen of zomaar een wandeling te maken, zonder vastomlijnde eindbestemming.

Architect Stefan Ghetta hielp Michaela en Alfred om hun filosofie te vertalen naar het interieur. Of je nu aanschuift voor het ontbijt of een boek leest in de wellnesszone, op elke plek ervaar je een weldadig gevoel van rust en geborgenheid.

Naast een mooie, comfortabele inrichting heeft de architect ook oog gehad voor duurzame oplossingen, waardoor Amaril het ClimatHotel-certificaat mag dragen.

Unieke suites met prachtig uitzicht

Voor Michaela, Alfred en Stefan was het belangrijk dat Amaril niet aanvoelt als een hotel. Daarom zijn alle suites anders ingericht. Elke suite is uniek en heeft eigen details, die zorgen voor een eigen sfeer.

Zo kun je een tuinsuite boeken, met grote ramen die uitzicht bieden op de bergtoppen en een eigen stukje tuin, of een suite met terras en een openhaard voor knusse winterdagen. Het allermooiste uitzicht heb je vanuit de penthouse suite, met een eigen jacuzzi.

Natuurlijk is elke suite even comfortabel en staat de filosofie van Amaril – diep contact met de natuur en vooral met je innerlijke zelf – centraal. Daarom geniet je in elke suite van genoeg daglicht, natuurlijke kleuren en materialen en verzorgingsproducten van Saint Charles op basis van lokale planten en kruiden.

Dompel je onder in de wellness van Amaril

Een wellnessoase mag in een hotel als Amaril natuurlijk niet ontbreken. Alfred is verantwoordelijk voor de grote tuin, vol bloemen en kruiden (waar de kok graag gebruik van maakt), omgeven door abrikoosbomen.

Op de verschillende niveaus vind je allerlei ‘eilandjes’ met ligbedden om het landschap in te drinken, afgewisseld met een duik in het ruim twintig meter lange, aangenaam warme buitenzwembad, dat in verbinding staat met het binnenbad.

Laat je betoveren door de helende kracht van het gerevitaliseerde (berg)water, warm lekker op in de sauna en geef je over aan een van de ontspannen behandelingen zodat je als herboren weer huiswaarts keert.

Geniet van een ontspannen vakantie bij Amaril Eco Suites

Amaril Eco Suites ligt aan de Strada Vecchia 21A in Castelbello (Bolzano). Voor meer informatie over beschikbaarheid, prijzen en arrangementen neem je een kijkje op de website van Amaril Eco Suites.

Voor meer informatie kun je ook contact opnemen via info@amaril.it of via 0039-0473867000. Via Facebook en Instagram geniet je virtueel alvast mee van de bijzondere sfeer van hotel Amaril.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *