Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Op een Vespa door de Toscaanse heuvels

Op-een-Vespa-door-Toscane (1)

De Vespa is voor velen onlosmakelijk verbonden met Italië. Tel daar het iconische Toscaanse landschap bij op en je hebt het ultieme recept voor een op-en-top Italiaanse dag. Elena neemt je vandaag in een fotoverslag mee op een wervelende Vespatocht door de Chianti, tussen de wijnranken, pittoreske dorpjes en lanen met cipressen.

Op-een-Vespa-door-Toscane (2)Op-een-Vespa-door-Toscane (26)

Elena: ‘We vertrekken vanuit glamping village Orlando in Chianti. Dan gaan we via Torsoli en Dudda naar Greve in Chianti en vervolgens via Panzano in Chianti naar Volpaia. Na de lunch gaan we via Radda in Chianti weer terug richting Badiaccia a Montemuro. Andiamo?

Onze aankomst in kleurrijk Greve in Chianti verloopt niet onopgemerkt. De ochtenddrukte gonst over het Piazza Matteotti, met onder andere Macelleria Falorni, waar we even neerstrijken voor een cappuccino.

Op-een-Vespa-door-Toscane (3) Op-een-Vespa-door-Toscane (4) Op-een-Vespa-door-Toscane (6) Op-een-Vespa-door-Toscane (7) Op-een-Vespa-door-Toscane (8) Op-een-Vespa-door-Toscane (9) Op-een-Vespa-door-Toscane (10) Op-een-Vespa-door-Toscane (11)Op-een-Vespa-door-Toscane (5)

Dan is het tijd om weer op te stappen. Rijdend door de Toscaanse heuvels piept de zon zo af en toe door het wolkendek.

Op-een-Vespa-door-Toscane (25)Op-een-Vespa-door-Toscane (14)Op-een-Vespa-door-Toscane (12) Op-een-Vespa-door-Toscane (13)

In Panzano piepen we even langs bij de beroemde Antica Macelleria Cecchini. De internationaal bekende slager Dario Cecchini zoekt na veertig jaar in zijn vak nog steeds met toewijding naar manieren om ieder deel van een dier optimaal te bereiden, zodat niets verloren gaat. In de winkel liggen tal van salumi uitgestald om lekker van te proeven.

Op-een-Vespa-door-Toscane (18)Op-een-Vespa-door-Toscane (15) Op-een-Vespa-door-Toscane (16) Op-een-Vespa-door-Toscane (17)

Met deze lekkernijen achter de kiezen vervolgen we onze weg. Via een lunch in Volpaia gaan we naar Radda in Chianti, terwijl we van het ene magnifieke uitzicht in het andere belanden.

Op-een-Vespa-door-Toscane (19) Op-een-Vespa-door-Toscane (20) Op-een-Vespa-door-Toscane (21) Op-een-Vespa-door-Toscane (22)

Bij Castello d’Albola slaan we nog even een zijweg in, om op dit hoogtepunt voor een laatste keer het landschap te bewonderen. We kunnen er maar geen genoeg van krijgen!

Op-een-Vespa-door-Toscane (23) Op-een-Vespa-door-Toscane (24)

Aan het eind van de middag komen we uitgewaaid en voldaan weer terug op de camping. Heb je door dit fotoverslag ook zin gekregen om op een Vespa door Toscane te cruisen? Kijk dan eens op de website van Siena by Vespa en vespizzatevi!’

Op-een-Vespa-door-Toscane (28)

Elena maakte deze Vespatocht tijdens een luxe kampeerervaring bij Camping Orlando in Chianti, waar je in deze blog meer over kunt lezen. De luxe kampeerplekken worden verhuurd via VacanceSelect en liggen midden in het prachtige landschap van de Chianti.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *