Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Agriturismo Podere I Monti – slow life op het Toscaanse platteland

Agriturismo Podere I Monti ligt midden in het betoverende Toscaanse landschap, met een driehonderdzestig-graden panorama over de groene heuvels. Je zit hier echt in the middle of nowhere; om Podere I Monti te bereiken, rijd je eerst ongeveer een kilometer over een bospad. Hier val je in slaap onder een heldere sterrenhemel en word je wakker met rondom alleen de geluiden van de natuur.

Drie appartementen met zwembad en onbetaalbaar uitzicht

De agriturismo biedt drie appartementen, die samen elf slaapplekken hebben. Alle appartementen zijn netjes verzorgd en warm ingericht, met een goed uitgeruste keuken, een ruime eigen tuin (met tuinmeubels en barbecue) en een onbetaalbaar uitzicht.

Voor gezamenlijk gebruik zijn er een woonkamer met openhaard en een patio, waar je ook allerlei informatie, brochures en gidsen voor de omgeving vindt.

Een warm welkom en de beste tips

Eigenaar Lorenzo helpt je natuurlijk ook graag met tips en informatie. Hij organiseert graag een bijzondere activiteit voor je. Wat dacht je van wilde asperges, bosaardbeitjes, paddenstoelen of kastanjes zoeken?

Lorenzo woont eveneens op het landgoed. Bij aankomst krijg je dan ook niet alleen een warm welkom, maar ook een kleine welkomstmand met een huisgemaakte dolce of Toscaanse koekjes, verse melk, koffie, thee, suiker en brood. Zo kun je meteen even gezellig koffie of thee zetten. Op verzoek zorgt Lorenzo er elke ochtend voor dat je vers brood krijg van de bakker in Chiusdino.

Te mooi om lang weg te zijn

In de kleine dorpjes rondom Podere I Monti vind je allerlei kleine alimentari, kruidenier, waar je boodschappen kunt doen, bakkers, koffiebarretjes, pizzeria’s en trattoria’s. Op donderdagochtend is er markt in Chiusdino, op vrijdagochtend in Montieri. Tevens is er een boodschappenservice (eveneens op verzoek).

Want stiekem is het landgoed te mooi om lang weg te gaan. Van de stille dageraad tot een spectaculaire zonsondergang, van heerlijk zonnen en zwemmen in de tuin tot wegdromen onder een prachtige sterrenhemel… het kan hier allemaal!

De vijfenzestig hectare land van I Monti bestaan naast het spiksplinternieuwe zwembad grotendeels uit bos, met kastanjebomen, olijfbomen, een kleine fruitboomgaard en een moestuin, waarvan Lorenzo de opbrengst graag met zijn gasten deelt. Dicht bij de agriturismo is een kleine kaasmakerij, Querciolaia, waar je heerlijke verse kaas en lang gerijpte pecorino kunt proeven en kopen.

Ontdek de omgeving van Podere I Monti

Een must see tijdens je verblijf bij I Monti is de Abbazia di San Galgano, een bijzondere abdij zonder dak. Wandel van hieruit ook naar de kapel van Montesiepi, waar je een heus zwaard in een rots vindt. Laat je betoveren door de bijbehorende legende!

Ook de beroemde Toscaanse parels als Siena, San Gimignano en Volterra zijn dichtbij. Vergeet echter ook de kleinere borghi niet, die minstens zo sfeervol zijn en waar je echt even deel uitmaakt van het Toscaanse leven. Bezoek bijvoorbeeld Massa Marittima, Chiusdino, Montieri, Montemassi, Sassofortino en Roccatederighi.

Natuurliefhebbers trekken hun wandelschoenen aan voor een tocht door de schitterende natuur, bijvoorbeeld in het Parco Minerario delle Colline Metallifere, dat beheerd wordt door Unesco, en waar je tal van mogelijkheden vindt voor trekking, maar ook musea en mijnen die je onder leiding van een gids kunt bezoeken.

Het zuiden van Toscane staat ook bekend om de vele sagra’s (culinaire feesten) en festivals die er gehouden worden. In mei viert men in Montieri bijvoorbeeld de Sagra del Fungo Prugnolo, terwijl in Massa Marittima de Giostra del Girifalco plaatsvindt, een kleurrijk feest waarbij de verschillende wijken van de stad het tegen elkaar opnemen.

In Montieri en Roccatederighi zijn er ‘s zomers historische feesten, in het Parco al Piano a Montieri viert men de Sagra della Bistecca (voor liefhebbers van flinke biefstukken) en er zijn veel markten en concerten. Ook in de herfst valt er genoeg te beleven, met de zoeter dan zoete Sagra del Dolce in Chiusdino en de Sagra della Castagna in Montieri (elk weekend in oktober).

Agriturismo Podere I Monti

Je vindt Podere I Monti in Località i Monti, 58026 Montieri (Grosseto). Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lorenzo via 0039-3347133130 of via info@imontiagriturismo.com. Volg Agriturismo Podere I Monti ook op Facebook.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *