Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Masseria Cianciò – logeren tussen Modica en Marzamemi

Sicilië is een prachtige regio, maar het mooiste stukje van het eiland is volgens Gianluca van Vesuvio Tour het gebied tussen Modica en Marzamemi, in het zuidoosten van het eiland. De bekende Siciliaanse auteur Sciascia noemde het ook wel ‘een eiland op het eiland’, vanwege het unieke karakter van dit stukje Sicilië.

Dit unieke stukje Sicilië is het thuis van Masseria Cianciò, die op het platteland even buiten Modica ligt, in de richting van de kust. De masseria – een authentieke Siciliaanse boerderij – wordt omgeven door johannesbroodbomen, olijfbomen, fichi d’India en stenen muurtjes. Samen vormen deze elementen het karakteristieke landschap van deze streek, dat in de loop der eeuwen nauwelijks is aangetast.

Logeren bij Masseria Cianciò

Eigenaresse Gina verwelkomt je allerhartelijkst op haar masseria en vertelt je graag meer over de historie van deze plek. Je herkent nog een aantal onderdelen van de vroegere boerderij, zoals de opslagplekken voor graan en hooi en de stallen.

Maar waar het rondom de baglio, de binnenplaats, ooit een drukke bedoening was, geniet je hier nu van de rust. De vroegere opslagplaatsen zijn omgetoverd tot acht ruime, lichte kamers vol comfort.

Er zijn drie tweepersoonskamers, drie vierpersoonskamers en twee appartementen voor vier of meer personen. Elke kamer heeft een eigen badkamer, maar verder is elke ruimte anders, met dank aan de zorg die Gina aan elke ruimte besteedt.

Zo vind je in elke kamer andere meubels – allemaal met een unieke historie en passend bij de sfeer van de masseria – en accessoires. Je ziet meteen dat Gina niets aan het toeval overlaat.

Warm Siciliaans welkom

Dat geldt ook voor de warmte en de zorg waarmee ze haar gasten omringt. Je wordt ontvangen met koffie en dolci en ook tijdens de rest van je verblijf zal het je aan niets ontbreken.

Na een uitgebreid ontbijt – met lekker veel lokale producten – kun je een wandeling maken door de tuin, een duik nemen in het zwembad of lekker neuzen in de bibliotheek van Masseria Cianciò.

Liever op pad? Gina geeft je graag tips om de omgeving te verkennen. Naast de barokke pareltjes Modica, Ragusa, Scicli en Noto weet ze ook heel veel andere plekken die een onuitwisbare indruk maken.

Boek je vakantie bij Masseria Cianciò

Je kunt je vakantie bij deze prachtige masseria boeken bij VesuvioTour. Voor vragen kun je contact opnemen via info@vesuviotour.nl of 0031-(0)208932077.

Gianluca, de eigenaar van VesuvioTour, heeft persoonlijk alle accommodaties bezocht die je bij VesuvioTour kunt vinden. Zo weet hij zeker dat ze voldoen aan zijn eisen van duurzaamheid en ecotoerisme en kan hij je samen met zijn enthousiaste team de beste beleving bieden.

Elke plek wordt bijvoorbeeld omringd door de natuur, is ontstaan uit reeds bestaande gerestaureerde gebouwen en werkt met een biologische voedselproductie. Elke accommodatie is uitgekozen vanwege de hoge kwaliteitsstandaard, een prettige ontvangst, de strategische positie en de juiste prijs-kwaliteit verhouding. Zo weet je zeker dat je een onbezorgde vakantie tegemoet gaat!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *