Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Domus Aleria – logeren bij nonna Nina in Sciacca

Het Siciliaanse Sciacca staat bekend om het kleurrijke keramiek en het betoverende kasteel, om de wapperende was tegen de warmgele gevels, de barokke kerken en de altijd aanwezige zee.

Te gast in het huis van Aleria

Tussen al die kleurenpracht prijkt Domus Aleria, een bed & breakfast met een bijzonder stukje lokale geschiedenis. Aleria was namelijk de bijnaam van nonna Nina, de verloskundige van Sciacca, die alle kinderen van het stadje ter wereld hielp komen.

Haar voormalige huis is nu door Ignazio en Simone omgetoverd tot een bed & breakfast met vijf verschillende kamers, waar je even deel uitmaakt van de warme gemeenschap van Sciacca.

Toen Ignazio en Simone op dit huis stuitten, wisten ze meteen dat ze het wilden opknappen en omtoveren tot een warm verblijf. Zo zou de zorg en aandacht die Aleria in haar thuis had gestopt, niet verloren gaan.

Perfecte combinatie van traditie en design

Alles werd met zorg gerestaureerd, van de prachtig betegelde vloeren tot een aantal meubelstukken. Vervolgens richtten Ignazio en Simone alle ruimtes met oog voor detail in, waarbij de reeds bestaande meubels op unieke wijze werden gecombineerd met andere authentieke aanwinsten en hedendaags design.

Ook voor de gordijnen, het bed- en badlinnen en het servies – van Siciliaans keramiek – grepen Ignazio en Simone terug op de stijl van Aleria, zodat het nog altijd net is alsof je in haar huis logeert, maar dan met wat meer comfort en met twee fantastische gastheren, die zorgen voor een onvergetelijk verblijf.

Kies een van de vijf verschillende kamers of suites

Domus Aleria bestaat uit vijf verschillende kamers en suites, die allemaal de naam van een vrouw dragen: Pasqualina, Nina, Eugenia, Vittoria en Lidia.

Kamer Pasqualina is met zestien vierkante meter de kleinste kamer, geschikt voor een of twee personen. Je zult meteen verliefd worden op de prachtige vloer, al is het ook op het balkonnetje goed toeven.

Kamers Nina (op de eerste drie foto’s hieronder) en Eugenia zijn met respectievelijk achtentwintig en zesentwintig vierkante meter iets groter. Ze bieden allebei een prachtige mix van oud en nieuw, met een paar mooie designstukken die perfect passen bij de authentieke vloer en meubels uit de erfenis van Aleria.

Suite Lidia beslaat veertig vierkante meter, verdeeld over twee verschillende kamers; een zitkamer met een prachtige bank en een slaapkamer met een comfortabel bed. Zeker tegen zonsondergang is het licht in de kamer magisch en baden de oude details en nieuwe aanvullingen in een gouden licht…

Tot slot is er suite Vittoria, met de mooiste vloer na die van kamer Pasqualina. Ook het prachtige houten cassetteplafond en de kroonluchter mogen er zijn. De suite bestaat uit een ruime kamer van vijfendertig vierkante meter, met naast een fijn zwevend bed (een ontwerp van Lago) een zitje en een bureau.

Elke kamer en suite heeft een eigen badkamer met douche en föhn, airconditioning, een kluisje, een smart tv, een minibar waar je gratis gebruik van kunt maken, koffieapparaat en waterkoker, wifi, en een balkon met een zitje. Bij aankomst ligt er een heerlijke selectie koekjes van een van Sciacca’s pasticceria’s voor je klaar.

Ontbijt tussen de locals

Voor het ontbijt (dat bij de kamerprijs is inbegrepen) wijzen Ignazio en Simone je de weg naar een van de koffiebarretjes in de buurt, zodat je heerlijk tussen de locals kunt genieten van een cappuccino of caffè en een vers gebakken dolce.

Boek je verblijf bij Domus Aleria

Ook logeren in deze prachtige bed & breakfast? Je vindt Domus Aleria aan de Via Giuseppe Licata 265, op de tweede verdieping van een historisch palazzo in het historisch centrum van Sciacca.

Op de website van Domus Aleria vind je nog meer details en foto’s. Ook kun je hier direct een van de kamers of suites reserveren.

Voor vragen kun je contact opnemen met Ignazio en Simone, via info@domusaleria.it of via 0039-3929887781 (Ignazio) of 0039-3393916055 (Simone).

Ontdek Sciacca en omgeving

In deze blog delen we al onze tips voor Sciacca, maar Ignazio en Simone hebben nog veel meer mooie suggesties voor je, ook op culinair gebied. Eén tip delen ze alvast: het Museo Diffuso dei 5 Sensi, dat je Sciacca met ál je zintuigen laat ervaren.

Bezoek zeker ook het Castello Incantato en, iets verderop, in de richting van Agrigento, de Scala dei Turchi. De Valle dei Templi, de tempelvallei, mag je niet missen als je in het zuiden van Sicilië bent, maar ook het Farm Cultural Park in Favara en de ongerepte natuur van Torre Salsa zijn aanraders.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *