Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Castello Incantato – laat je betoveren door duizend stenen hoofden in het Siciliaanse Sciacca

Filippo Bentivegna verliet Sciacca in 1913 voor de grote Amerikaanse droom. Hij woonde en werkte in New York en Chicago, maar na een ongeluk op het werk keerde hij na zeven jaar in de Verenigde Staten terug naar Sicilië.

De inwoners van Sciacca kenden hem echter niet meer terug. Naar de oorzaak kon men alleen maar gissen, maar feit was dat Filippo Bentivegna niet terugkeerde als een rijk en succesvol man, maar berooid en beroofd van zijn verstand.

Al snel stond hij in Sciacca dan ook bekend als de dorpsgek. Bentivegna trok zich er weinig van aan. Hij kocht een klein stukje land aan de rand van Sciacca, waar hij zich terug kon trekken.

Terwijl de mensen over hem bleven roddelen, bouwde hij in alle rust aan een enorme beeldentuin. Uit de lokale steensoort maakte hij hoofden, die hem volgens het verhaal herinnerden aan de personen die hij in zijn leven had ontmoet, zowel op Sicilië als in Amerika.

Vijfendertig jaar lang veranderde hij blokken steen in karakteristieke koppen, tot zijn tuin duizenden hoofden telde. Als kluizenaar zag hij nauwelijks andere mensen; zijn beelden waren meestal zijn enige gezelschap.

Na Bentivegna’s dood in 1967 opende zijn familie de beeldentuin voor bezoekers. Ze gaven het de naam Castello Incantato, ‘betoverd kasteel’.

Je vindt het Castello Incantato aan de Via Filippo Bentivegna 16, even buiten het centrum van Sciacca. De beeldentuin is dagelijks geopend, in de zomer van 9.30 tot 20.00 uur en in andere maanden van 9.30 tot 17.00 uur.

Neem alvast een kijkje in deze betoverende beeldentuin:

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *