Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Villa Paganini – slapen als Doornroosje

Om nog even in de sprookjesachtige sfeer van het Quartiere Coppedè te kunnen blijven, laat ik jullie vandaag meegenieten van de bijzondere bed&breakfast die hier in Rome even mijn thuis is: B&B Villa Paganini. Maar eerst zal ik jullie vertellen hoe ik hier verzeild raakte…

Ik schreef in oktober 2010 al eens over Villa Torlonia, een van de mooiste parken in Rome, ook en vooral door de aanwezigheid van La Casina delle Civette (Het Uilenhuisje), waar ik echt verliefd op werd. Aangezien dit huisje natuurlijk niet te koop komt te staan, neusde ik alvast een beetje rond in de buurt. Niet dat ik nu al zo’n concrete verhuisplannen heb, maar deze wijk in Rome had iets geraakt dat ik maar moeilijk naast me neer kon leggen.

Toen ik dan ook van Epha Meijering van Discover Italy hoorde dat zij hier in de buurt een geweldige bed&breakfast had gevonden, met de prachtige naam Villa Paganini, kon ik mijn nieuwsgierigheid niet onder stoelen of banken steken. Ik vroeg haar het hemd van het lijf over de familie die de B&B runt, over de precieze ligging en over allerlei andere heerlijke details.

Epha hoorde al mijn vragen aan, maar besloot om me zelf naar een antwoord te laten zoeken. Bij Villa Paganini welteverstaan. Ze mailde de eigenaresse, Antonella, en die stuurde me een vriendelijke uitnodiging zelf kennis te komen maken.

Zo gezegd, zo gedaan. Al op weg naar Villa Paganini, langs de Via Nomentana, ging mijn hart sneller kloppen. Als ik hier nu eens zou kunnen wonen… Ver genoeg van het drukke Romeinse centrum om geen last te hebben van hordes toeristen, maar dichtbij genoeg om in een klein kwartiertje met de bus op Piazza Venezia te belanden, of met de fiets alle Romeinse bestemmingen af te kunnen leggen.

De wijk kenmerkt zich door kleurrijke gebouwen, die in het late avondlicht nog meer van hun pracht prijsgeven dan overdag, met daartussen veel groen: palmbomen, parkjes, loggia’s met bloemen en planten in alle soorten en maten. Ik geniet zo van alles wat ik om me heen zien, dat ik niet merk dat de taxichauffeur halt heeft gehouden voor een zonnig geschilderd huis met een grote tuin.

Villa Paganini ti aspetta,’ glimlacht hij. En of er op me gewacht wordt… De deur zwaait open en Filippo, een van Antonella’s zonen, verwelkomt me met een breed armgebaar. Hij neemt mijn koffer over en gaat me voor naar een van de drie kamers, die allemaal genoemd zijn naar een park in Rome. Het geluk is met mij, want ik mag in kamer Torlonia verblijven. Als ik hier niet heerlijk zal dromen…

Maar daarvoor is het nog geen tijd, want Filippo geeft me eerst een uitgebreide rondleiding door de B&B en de bijbehorende tuin. Hier ga ik vast heel wat uurtjes zitten schrijven, mijmeren, lezen en eten. Want met mooi weer wordt hier het ontbijt geserveerd, en in de goed uitgeruste keuken kun je ook zelf thee of koffie zetten en koken. Wat een heerlijkheid zo midden in Rome, al dat groen, die heerlijke rust en een bloemrijke geur!

Intens tevreden maak ik mijn Torlonia-kamer tot mijn thuis voor de komende tijd. Dan val ik in een diepe, ontspannen slaap die niet verstoord wordt door voorbijrazende auto’s, door sirenes van brandweer, ambulance, carabinieri of alle drie tegelijk of door Britse toeristen die te diep in het glas hebben gekeken. Ik voel me net Doornroosje.

Vanochtend vroeg – het werkritme gaat hier onverminderd door – werd ik verrast door een enorm ontbijt. Even dacht ik dat ik nog sliep, maar al dat lekkers voor mijn neus stond er echt. Neemal, degene die de gasten onder andere van ontbijt voorziet, had aan alles gedacht: verse cornetti (croissantjes) van de bakker op de hoek, zelfgemaakte jams uit de tuin die de familie in Umbrië heeft), koekjes, koffie en warme melk om net zo sterke koffie te zetten als nodig, maar ook thee, fruit, sapjes en yoghurt. Ik weet nu al waar ik vannacht van ga dromen…

B&B Villa Paganini
Wil jij ook slapen als Doornroosje en ontbijten als een Romeinse keizer in deze heerlijke B&B? Je vindt B&B Villa Paganini aan de Via dell’Isole 8, vlak bij de Corso Trieste en de Via Nomentana of online via Booking.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Zo dat ziet er heel uitnodigend uit! Hier wil ik ook wel wonen :)!!!

  2. Hoi, wat leuk weer iets herkenbaars te zien! Het is inderdaad een prachtige omgeving. Ik heb bijna een jaar in Via Chiana (hier pal achter) gewoond en kwam bijna dagelijks in het parkje…Leuk dat je post mij weer even terug neemt naar de geweldige tijd die ik in deze omgeving heb gehad!! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *