Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ontdek alle locaties uit de film Vacanze Romane (Roman Holiday) in Rome

Vacanze Romane (of Roman Holiday) is misschien wel de grootste filmklassieker over en uit Rome. Audrey Hepburn en Gregory Peck schitteren in de hoofdrollen van deze romantische film, die wel wat weg heeft van een sprookje…

In de hoofdrol: Audrey Hepburn & Gregory Peck

Audrey Hepburn speelt Ann, een jonge prinses die met haar gevolg door Europa reist. Ann is het keurslijf van haar vorstelijke leven en alle formaliteiten die daarbij horen echter meer dan zat. Wanneer de prinses in Rome is, vlucht ze midden in de nacht via het raam van haar slaapvertrek de stad in.

Dan volgt een ontmoeting met de Amerikaanse journalist Joe Bradley (Gregory Peck): het begin van een avontuur dat de twee hoofdpersonen dwars door Rome zal leiden. Onderweg komen ze langs alle bekende monumenten en bijzondere plekken – een feest der herkenning voor Romeliefhebbers.

Eerbetoon aan de Eeuwige Stad

Vacanze Romane is een heerlijk eerbetoon aan Rome. De release van de film in 1953 zorgde voor een sterke toestroom van buitenlandse toeristen, die werden aangetrokken door de schoonheid van de stad.

Nog altijd is het een van de mooiste films met la bella Roma in de hoofdrol, dankzij inmiddels iconisch geworden scènes op de Vespa, bij de Bocca della Verità en op de Spaanse Trappen.

Treed in de voetsporen van Ann en Joe

Wil je zelf in de voetsporen van Ann-Audrey en Joe-Gregory treden? Volg dan de door ons uitgestippelde route langs iconische plekken uit de film, van de Bocca della Verità, het Colosseum en Piazza Venezia tot de Spaanse Trappen en de sfeervolle Via Margutta.

Bestel de City Walk Vacanze Romane

Deze Ciao tutti City Walk is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de City Walk te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (pc, laptop, tablet en smartphone) raadplegen.

Nog meer stadswandelingen in Italië

Zin in nog meer stadswandelingen? Check dan onze complete collectie City Walks. In Rome nemen we je bijvoorbeeld ook mee naar de wijken Testaccio en Monti, treden we in de voetsporen van Bernini, Caravaggio en Rafaël en ontdekken we de mooiste fonteinen van de Eeuwige Stad.

Ook kun je met ons door onder andere Lecce, Turijn, Verona, Napels, Bologna, Venetië, Florence en Padova wandelen. Andiamo?!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *