Inspiratie voor een Italiaanse kerst - cadeaus, delicatessen & wijn

Villa Doria Pamphili – een bijzondere blik op de Sint-Pieter

De mooiste kijk op de koepel van de Sint-Pieter heb je misschien wel door het beroemde sleutelgat op de Aventijn, maar de bijzondere blik die we gisteren op de koepel konden werpen, willen we jullie ook niet onthouden.

Ons laatste hotel in Rome was het JSH Hotel Villa Doria Pamphili, dat zoals de naam al doet vermoeden vlak bij Villa Doria Pamphili ligt, het grootste park van Rome. We waren er nooit eerder geweest, maar het park is een paradijs van 180 hectare groot (een trotse, eveneens hardlopende Romein wist te vertellen dat dat maar liefst 55% van New Yorks Central Park is), vol (pijn)bomen, planten, bloemen en – in deze tijd van het jaar – kleurrijke en heerlijk geurende bloesem.

big_ParcoVillaDoriaPamphilj3foto: 06blog.it

Wij liepen er gisterochtend ons wekelijkse hardlooprondje, waarbij we continu getrakteerd werden op nieuwe verrassingen. De schitterend witte villa met de ‘geheime’ Engelse tuinen, de vrolijk zingende vogels, bijzondere waterpartijen, lanen geflankeerd door kersenbomen (die net in bloei stonden), een Cupidofontein en een meertje met – ja, echt – voorzichtig spetterende schildpadden…

schildpadjes (1)schildpadjes (2)

Niet voor niets heette Villa Doria Pamphili eerst Villa di Bel Respiro – hier adem je diep de frisse lucht in, ruik je niets anders dan groen gras en pas ontloken bloesem.

De grootste verrassing kwam echter toen we ons rondje bijna voltooid hadden. Dankzij onderstaande foto wilden we niet terug naar het hotel voor we dit uitzicht hadden gevonden. Want zeg nou zelf: niet elk hardlooprondje wordt beloond met zo’n schitterend uitzicht…

800px-Pamphili_Park_(1)foto: Notafly | Wikimedia Commons

P.S. ’s Zomers worden er verschillende concerten gehouden in het park, dat moet vast ook een geweldige beleving zijn. Het programma vind je op de website I Concerti nel parco.

Geniet van onze puzzelboekjes!

Een reactie

  1. Gisteren genoten van Vinicio Capossela in de Melkweg. Wat een heerlijke muziek, geweldige Italiaanse band met ook Griekse topmuzikanten en vooral: VINICIO! Een rasartiest, mooie stem, humor en prachtige teksten.
    De hele zaal (veel Italianen!) stond te swingen.
    Ciao Tutti, mille grazie voor de 2 kaarten!

    Saluti, Eva

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *