Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Crazy – een kleurrijke expositie in het Chiostro del Bramante in Rome

‘De koningin der pleinen’ – zo noemde Elsa Morante het Piazza Navona in Rome, met Bernini’s Fontana dei Quattro Fiumi als stromend middelpunt.

We slenteren graag over dit majestueuze plein, in de vroege ochtend of de late avond, als het piazza op haar leegst en mooist is. Ook rondom het Piazza Navona zijn er veel mooie plekken te vinden.

Een ietwat verborgen pareltje is het Chiostro del Bramante, dat de laatste jaren steeds bekender is geworden dankzij de kleurrijke tentoonstellingen die er te zien zijn. Eerder genoten we er bijvoorbeeld van Enjoy, nu laat je je inspireren door de te gekke expositie Crazy – La follia nell’arte contemporanea, die tot begin januari 2023 te zien is.

Kleurenspel in het klooster

Het door Bramante ontworpen klooster ligt naast de Santa Maria della Pace. Elke verdieping heeft prachtig gewelfde kloostergangen, waar licht en schaduw elkaar omarmen.

Het schaduwspel wordt de komende maanden echter overstemd door een explosie aan kleur, ter ere van Crazy, een tentoonstelling van Danilo Eccher, die het Chiostro del Bramante – dat wordt beheerd door Patrizia de Marco en haar drie dochters Laura, Giulia en Natalia – omtovert tot een plek waar je je ruimte na ruimte laat inspireren door ‘gekke’ installaties.

Waanzinnig fascinerende kunstwerken

Meer dan twintig kunstenaars hebben een bijdrage geleverd aan dit doldwaze decor, waar je een onbegrensde ontdekkingsreis door hun bizarre brein maakt.

Van Carlos Amorales tot Shoplifter, Massimo Bartolini, Gianni Colombo, Lucio Fontana, Alfredo Pirri, Gianni Politi, om een paar van de kunstenaars te noemen – allemaal bedachten ze een kunstwerk dat je verbeelding prikkelt.

Zo is de ene trap een regenboog aan kleuren en wordt een andere trap bevolkt door een zwerm vlinders. Je ontmoet mensen met zware keien op de plek van hun hoofd en een wervelende cirkel van engelen en bloemen.

Al die vrolijke gekte moet je eigenlijk met eigen ogen zien, maar we delen alvast een voorproefje in beeld:

Geniet van deze (te) gekke expositie

Crazy – La follia nell’arte contemporanea is tot begin januari 2023 te zien in het Chiostro del Bramante, aan de Arco della Pace 5 in Rome. Een kaartje voor de expositie koop je via deze link.

Het Chiostro del Bramante is van maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 20.00 uur. Op zaterdag, zondag en feestdagen kun je er terecht van 10.00 tot 21.00 uur. De kassa sluit steeds een uur eerder.

foto’s: Jesper Storgaard Jensen & Chiostro del Bramante

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *