Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Agriturismo Le Piagge – geniet van de kleuren en smaken van de Monferrato (Piemonte)

Monferrato-opening

Bij de meeste mensen, fervent Italiëganger of niet, doet het woord Monferrato weinig belletjes rinkelen. Wijnkenners en foodies spitsen juist hun oren wanneer het over de Monferrato gaat. Dit heuvelachtige gebied in het zuiden van Piemonte verspreidt zich voornamelijk over de provincies Alessandria en Asti, wordt meestal in een adem genoemd met de aangrenzende Langhe e Roero en staat vooral bekend als een fantastische (zo niet de beste) Italiaanse wijnstreek.

Wij beginnen onze ontdekkingstocht door de Monferrato, tijdens een blogtour op uitnodiging van Alexala en onder de vrolijke naam ‘Feeling Good Monferrato’, in het hart van Alessandria. Daar worden we met een warme glimlach hartelijk ontvangen door Sara, die de blogtour begeleidt, en Mirella, die in dit gebied is geboren en getogen en de komende dagen onze onmisbare gids zal zijn.

Sara en Mirella zullen ons de weg wijzen naar de verborgen schatten tussen de lieflijke heuvels van de alto en basso Monferrato, die sinds kort een welverdiende plek hebben gekregen op de werelderfgoedlijst van Unesco. Van Casale Monferrato in het uiterste noordwesten tot Gavi in het meest zuidwestelijke puntje, zullen ze ons volop laten proeven van de sfeer, de kleuren en de smaken van de Monferrato!

Biologisch genieten bij Agriturismo Le Piagge

Lepiagge1

De eerste plek waar we, in de vroege ochtendmist, volop kunnen genieten van de smaak van Piemonte, heet Agriturismo Le Piagge. Stefania, de Milanese die op jonge leeftijd verliefd werd op deze landelijke plek in de heuvels, vlak bij het gehuchtje Ponzone, ontvangt ons met een moka vol verse, geurende koffie en zelfgebakken zoetigheid. Nu zijn we helemaal klaar voor de fietstocht door de omgeving die ons te wachten staat – che esperienza!

Lepiagge3

Lepiagge-2

Eenmaal terug bij Le Piagge duiken we de keuken in. Niet om te koken, maar vooral om te kijken wat Stefania zoal voor ons in petto heeft. Als we aan tafel mogen, proeven we van heerlijke herfstsmaken als crema di zucca (pompoencrème) en tagliatelle met de in dit seizoen onvermijdelijke paddenstoelen. We zijn ook helemaal weg van de overheerlijke smaak van het verse brood en vooral van de pani fritti – de gefrituurde broodjes die bij de antipasti geserveerd worden.

Na een secondo en dolce kunnen we letterlijk geen pap meer zeggen en zouden we niets liever willen dan lekker bijkomen aan het prachtige zwembad van Le Piagge. Helaas moeten we dat voor een volgende bezoek bewaren, want wij reizen alweer door naar de volgende stop op onze blog tour door de Monferrato, waarover vanmiddag meer!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *