Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Een stadswandeling door Casale Monferrato

Casale-Monferrato3

Van veraf zie je de Torre Civica, hét symbool van Casale Monferrato, al opdoemen. Het stadje is een van de pareltjes van de Monferrato, rijk aan historie en met een levendig centrum. Tijdens onze blog tour door de Monferrato maken we een stadswandeling door het prachtige hart van de stad.

Casale-Monferrato1

Natuurlijk ontbreken een bezoek aan de romaanse kathedraal en toren niet. Maar vergeet ook niet om zoveel mogelijk te slenteren door de gezellige straatjes en te genieten van het straatleven. Bezoek ook de markt op Piazza Mazzini en duik waar mogelijk de binnentuin van een palazzo in om even een kijkje te nemen.

Casale-Monferrato4

Heb je wat meer tijd? Breng dan ook een bezoek aan de Gipsoteca Leonardo Bistolfi (Via Camillo Benso Cavour 5). Bistolfi was een van de bekendste kunstenaars uit de regio en wordt in het lokale museo civico dan ook goed in het zonnetje gezet. In de gipsoteca kijk je, vreemd genoeg, niet naar de ‘echte’ sculpturen van Bistolfi, maar naar de gipsen mallen die beeldhouwers altijd eerst maken. Als je je bedenkt dat de uiteindelijke sculpturen ‘slechts’ een afgietsel zijn van deze gipsen modellen, kun je misschien wel stellen dat dit in feite de ware kunstwerken Bistolfi zijn…

Casale-Monferrato2

Gipsoteca

We sluiten onze wandeling door Casale Monferrato af op de plek waar de enige echte krumiri worden gemaakt, de beroemdste koekjes van de stad (Via Lanza 17). Buonissimi!

Krumiri

Morgen bezoeken we de laatste twee stops op onze ontdekkingstocht door de Monferrato: thermenparadijs Acqui Terme en wijnwalhalla Gavi!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. We zijn nog in Italië en hebben al enkele van jullie suggesties ter harte genomen.
    Altijd goed bevallen.
    Voor de thuisblijvers plaatsen we dagelijks foto’s op Facebook : Buongiornissimo, het Italië van Marina en Luc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *