Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Parco Virgiliano – een rustig park met prachtig uitzicht over de Golf van Napels

Buiten het drukke, roerige centrum van Napels zijn er ook veel rustige plekken in de stad te vinden. Een goed voorbeeld hiervan is het Parco Virgiliano, boven op de heuvel in de wijk Posillipo.

Iris en Joël van Ontdek Napels vertellen je waarom dit park zo’n fijne plek is om te bezoeken tijdens je stedentrip Napels.

Eerbetoon aan de Romeinse dichter Vergilius

Het Parco Virgiliano werd aangelegd in het fascistische tijdperk. Het werd officieel in 1931 geopend, met de naam Parco della Vittoria o della Bellezza.

Later werd het Parco delle Rimembranza, ter herdenking van de gevallenen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Pas later werd het vernoemd naar de Romeinse dichter Vergilius.

Het park is eigenlijk een enorm groot terras dat zich uitstrekt over een oppervlakte van ruim negentigduizend vierkante meter. Het steekt honderdvijftig meter boven zee uit.

Midden in het park ligt een sportcomplex met voetbalvelden en een atletiekbaan. Deze delen werden pas later in de jaren zestig van de vorige eeuw aangelegd.

Panoramisch uitzicht over de Golf van Napels

Vanaf de rand van het park heb je een panoramisch uitzicht op de Golf van Napels. Je ziet het Sorrentijnse schiereiland en natuurlijk de Vesuvius en Capri.

Maar wat echt de aandacht trekt, is de westzijde. Hier zie je de eilanden Ischia, Procida en Nisida liggen. Met name rond zonsondergang is het hier adembenemend mooi.

Daarnaast zie je vanuit het park ook de kustlijn van Pozzuoli en Capo Miseno, in het hart van de Campi Flegrei: een vulkanisch gebied bij Napels, waar de Posillipo-heuvel ook een onderdeel van is. Dit gebied is vanuit het Parco Virgiliano goed te zien.

Spelen in het groen

Naast schitterende uitzichten heeft het park natuurlijk ook veel groen. Je vindt er onder andere eiken, steeneiken, olijfbomen en rozemarijnstruiken.

Het park is ook erg leuk voor kinderen. Het is een plek waar je veel families tegenkomt. Er zijn verschillende speeltuintjes en er staan kiosken waar je snacks en drankjes kunt halen. Dit wordt overigens ook veel door jongeren gedaan. Het is een populair park onder de giovani uit de buurt om samen te komen voor een drankje.

Bereikbaarheid van het Parco Virgiliano

Bij het park kom je het makkelijkste met een auto of een scooter. Maar je kunt ook de bus nemen. Vanaf Vomero neem je bus C31 richting Posillipo. Je moet dan uitstappen bij de halte Manzoni Parco Virgiliano.

Vanuit het centrum van Napels neem je bus 140 vanaf Piazza Vittoria en stap je uit bij de halte Discesa Coroglio/ Istituto Denza.

Openingstijden van het Parco Virgiliano

De toegang tot het Parco Virgiliano is gratis. Het park is van 1 mei tot en met 20 juni geopend van 07.00 tot 00.00 uur. Van 21 juni tot en met 30 september is het geopend van 07.00 tot 01.00 uur en van 1 oktober tot en met 30 april van 07.00 tot 21.00 uur. Het park is gesloten bij regen en harde wind.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Vandermoere Sabine

    Een bezoekje met Iris is een must. Zo ontdek je de stad op een verrassende manier: de gezelligheid van de verschillende quartieres alsook het mysterieuze van de stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *