Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

De beste tips voor Procida – het kleurrijke eiland voor de kust van Napels

Procida, het kleinste eiland voor de kust van Napels, was in 2022 de Italiaanse Culturele Hoofdstad. Terecht, want dit kleurrijke pareltje zal je hart meteen weten te veroveren. Niet vanwege de grootse monumenten, maar simpelweg vanwege de betovering van het doodgewone eilandleven.

Van Napels naar Procida

Vanuit Napels of Pozzuoli vaar je (met CareMar, Medmar of SNAV) in een uur naar Procida, waar je aankomt in Marina Grande. Van deze haven wandel je naar Marina Corricella met de bekende kleurrijke huisjes, waar je naar het hoogste punt van het eiland kunt klimmen voor een adembenemend uitzicht over al die kleurenpracht.

Dwaal door de nog vrij ongerepte natuur en eet een bord spaghetti ai frutti di mare of vers gevangen vis bij een van de restaurantjes aan het water en laat je betoveren door de unieke sfeer van dit kleine zusje van Capri en Ischia.

In deze blog deelt Saskia haar beste tips voor een bezoek aan Procida, van de mooiste bezienswaardigheden tot fijne bars en restaurants, bed & breakfasts, hotels en natuurlijk de mogelijkheid voor een boottocht rondom het eiland.

Marina Grande

Bij aankomst in Marina Grande laat je de eilandsfeer eerst even rustig op je inwerken. Wandel langs de kade en bewonder de vissersboten die dansen op de golven, fotografeer de oude Apes en Vespa’s die langsrijden en geniet van de onmiskenbare eilandsfeer die je meteen op de kade al voelt.

Strijk neer bij Pasticceria Roma (Via Roma 164) voor een lingua (tong), een bladerdeeggebakje gevuld met citroencrème. Deze eilandspecialiteit kom je bij veel barretjes op Procida tegen, maar bij Pasticceria Roma eet je de lekkerste. Ook de andere gebakjes (met vers fruit, ricotta en citroen) zijn een terrasbezoek waard.

Maximaal zesduizend stappen

Procida is slechts drie kilometer lang, dus je hebt alle tijd om het eiland te verkennen. Volgens Tony Ponticiello van de plattegrond Procida a passi kun je van punt A naar punt B – hoe afgelegen ook – nooit meer dan zesduizend stappen zetten.

Je kunt natuurlijk een scooter of e-bike huren, maar ook wandelend kun je heel wat van het eiland zien, met Marina Corricella als absoluut hoogtepunt.

Marina Corricella

Vanuit de aankomsthaven (Marina Grande) wandel je in een kwartiertje naar het kleurrijke Marina Corricella. Als je er van bovenaf op neerkijkt, lijkt dit haventje zeker in het vroege ochtendlicht net een schilderij. Al gauw maakt een rondwandelende kat duidelijk dat dit kleurrijke tafereeltje levensecht is.

Na een bezoek aan de Santa Maria delle Grazie, de warmgeel geschilderde koepelkerk aan Piazza dei Martiri, hoog boven Marina Corricella, is het tijd om af te dalen en de haven van dichtbij te bekijken. Je zult meteen verliefd zijn op de pastelkleurige huizen die als blokken op elkaar gestapeld lijken, soms zo schots en scheef dat een zuchtje wind genoeg lijkt om alles omver te blazen.

Ondanks wat afbladderende verf hier en daar staat het kleurenpalet echter stevig overeind, met aan haar voeten de zee, waarin vissersbootjes met namen als Angela, Lucia en Maria dobberen. Op de kade zitten een paar vissers in plastic tuinstoeltjes, bezig met het repareren van hun netten.

Hun gezichten zijn verweerd door de dagen op zee, maar hun glimlach is warm en open. Ze hebben altijd tijd voor een praatje, trots als ze zijn op de wereldwijde reputatie van Procida als zeemacht. Zoals een van de oudste vissers me wel tien keer inprent: ‘Er is geen zee ter wereld waar niet iemand van ons is geweest. Hoe klein we ook zijn, we hadden ooit een van de grootste handelsvloten van Italië.’

Het eiland van Il Postino

Piazzetta Massimo Troisi herinnert aan de hoofdrolspeler in de film Il Postino, die je voor vertrek naar Procida eigenlijk een keer moet kijken. Tijdens zijn ballingschap sluit de Chileense dichter Pablo Neruda vriendschap met de postbode Mario Ruoppolo (een rol die perfect wordt vertolkt door Massimo Troisi).

Mario probeert het hart van zijn grote liefde Beatrice te veroveren met dichtregels uit het oeuvre van Neruda. Wil je in stijl van de film eten, schuif dan aan bij La Locanda del Postino, een restaurant dat eveneens een rol in de film had, als de trattoria waar Beatrice werkte.

Het strand Pozzo Vecchio, aan de andere kant van het eiland, staat bekend als La Spiaggia del Postino, aangezien de postbode hier de geluiden van de zee en de wind registreerde. Overigens werden ook verschillende scènes uit The Talented Mr. Ripley geschoten op Procida; het eiland is een gewild decor voor films.

Culinaire tips voor Marina Corricella

Heerlijk genieten van de kleurenpracht en de sfeer in Marina Corricella kan op een van de vele terrassen. Voor een espresso in kopjes versierd met de pittoreske huisjes waar je tegenaan kijkt, strijk je neer bij de buitenbar Felice Mare. Het is een ietwat krakkemikkig geheel, met overal visnetten en bootjes als plantenbakken, maar het is hier altijd gezellig.

Elke ochtend zijn er vers gebakken lingue (de citroenbladerdeeggebakjes) en op een warme dag is de granita al limone (geschaafd ijs met citroen) heerlijk verfrissend.

De opengeslagen mintkleurige deuren van Malazzè, meteen naast Felice Mare, nodigen uit om binnen eens een kijkje te komen nemen. Zeker als je oog valt op de grote blauwe bar waar de hapjes en drankjes maar over de toonbank blijven gaan. Bij dit gezellige cafeetje is het van het ontbijt tot in de avonduren fijn vertoeven.

Vroeger deed het gebouw dienst als een tufsteenpakhuis. De nieuwe eigenaren hebben besloten de oude architectuur te behouden. Het is niet erg groot, dus tegenwoordig is het grotendeels gevuld met de ruime blauw betegelde bar waar het vrolijke personeel drankjes staat te maken. De paar tafeltjes eromheen kijken direct uit op de bedrijvigheid in de vissershaven.

Meer ruimte om te zitten heb je buiten. Tussen de opengeslagen deuren, onder de wapperende was van de bovenburen, is een kleurrijk terras opgezet. Je zit nog net niet tussen de vissers en hun boten en netten.

Je kunt hier ’s ochtends neerstrijken voor een goede koffie en zelfgemaakte dolci. Voor de lunch en het diner is er een menu van broodjes en salades, bereid met zowel producten van het land als uit de zee. Proef bijvoorbeeld het broodje Arturino (met onder andere avocado en vleeswaren) of een frisse fresella.

Met de uitgebreide cocktailkaart is het ook de perfecte plek voor een aperitivo en zelfs een – zoals ze dat zelf zo mooi noemen – l’afterdinner. Omgeven door de kleurrijke havenhuisjes, met de laatste zonnestralen of vrolijke lichtjes boven je hoofd, geniet je van een cocktail of een glas wijn vergezeld van kleine hapjes. Ze zorgen bij Malazzè bovendien geregeld voor livemuziek voor wat extra gezelligheid.

foto’s: Malazzè

Voor een cocktail of een glas wijn in een unieke setting is Blu Procida een echte aanrader. Deze bar is gevestigd in een voormalige grot bij Marina Corricella, waar de robuuste muren, stenen plafonds en oude vloeren nog een glimp van vervlogen tijden geven. De inrichting met hout, rotan en staal maakt het echter tot een hippe plek, waar de vintage en blauwe accessoires goed tot hun recht komen.

Laten we ook de prachtige ligging aan de haven niet vergeten. Vanuit de bar en vooral vanaf het terras kijk je uit op de dobberende bootjes en de bedrijvigheid van de vissers. In combinatie met de gezellige, ontspannen sfeer is Blu Procida bijna, zoals ze zelf zo mooi zeggen, un sogno che prende vita (‘een droom die tot leven komt’).

Neergestreken in een van de gezellige zithoekjes kun je op verschillende momenten op de dag genieten van lekker eten en drinken. Begin de dag bijvoorbeeld goed met een ontbijt zoals de Italianen dat ook doen: met een dolce, koffie en eventueel een sapje. Later op de dag bestel je gerechten als verse salades, tonijntartaar, freselle of mozzarella met tomaat.

Als je gaat voor een van de drankjes, bestel er dan ook zeker wat hapjes bij. Deze worden geserveerd op smalle, langwerpige plankjes en zijn ideaal voor een lichte lunch of aperitivo. Voor een cocktail moet je eigenlijk even een kijkje nemen bij de bar. De barman entertaint je maar al te graag door er een hele show van te maken.

Aan de andere kant van Marina Corricella kun je voor een tussendoortje ook nog terecht bij Bar Graziella. Aanraders zijn de bruschetta en de visgerechten, zoals de impepata di cozze (goed gepeperde mosselen). De bar is vernoemd naar de roman Graziella van de Franse schrijver Alphonse de Lamartine, waarin een Franse dichter tijdens een storm verzeild raakt op Procida.

Hij wordt warm opgevangen door een vissersfamilie en verliest zijn hart aan Graziella. Zijn familie dwingt hem echter om terug te keren naar Frankrijk, hetgeen het hart van beide geliefden breekt, ook al belooft de dichter om terug te keren…

Graziella leeft nog altijd voort op het eiland, niet alleen bij deze bar maar ook tijdens de jaarlijkse missverkiezing die naar deze jongedame is vernoemd. Tijdens de Sagra del Mare (die tijdens het laatste weekend van juli wordt gevierd) wordt de mooiste mediterrane schoonheid tot Graziella gekroond.

Nog weer een stukje verder ligt Vineria letteraria L’Isola di Arturo, een literaire wijnbar die zijn naam dankt aan een ander boek over Procida, L’Isola di Arturo (vertaald als Het eiland van Arturo) van Elsa Morante.

Een van de mooiste zinnen uit dit boek geeft precies het gevoel weer dat Procida bij mij oproept: ‘Quando mi voltai, e vidi che Procida si faceva lontana, mi prese una nostalgia così amara che non potei sopportarla. Rivoltai la prua e tornammo indietro.’

Toen ik me omdraaide, en zag dat Procida steeds verder weg was, kreeg ik een bittere heimwee, die ik niet kon verdragen. Ik draaide de boot en we keerden terug…

Saskia tipt nog een aantal culinaire aanraders in het haventje van Marina Corricella die je niet mag missen. Allereerst Ristorante Pizzeria Fuego, voor heerlijke pizza’s (vooral de Sophia Loren met citroen is een aanrader) en de aardappelkroketjes met mortadella, pistachecrème en fijngehakte pistachenootjes.

Bij Ristorante Caracalè strijk je neer voor lekkers uit zee in een voormalig boothuis. Il Pescatore, het modern ingerichte restaurant van boetiekhotel San Michele Suites, heeft op het menu veel verse vis en ander eilandlekkers.

Da Maria alla Corricella is het restaurant van Maria, ooit de enige vrouwelijke visser van Procida. La Lampara, helemaal aan het einde van Marina Corricella, heeft een terras met prachtig uitzicht over zee en een menu vol traditionele eilandgerechten met een eigentijdse twist (hier is reserveren wel aan te bevelen).

Voor een ijsje met uitzicht op de dobberende vissersbootjes ga je naar Chiaro di Luna.

Maak een boottocht rondom Procida

Vanuit Marina Corricella kun je een boottocht rond het eiland maken. Boeken kan bij Cesare, die je in een provisorisch ingericht tentkantoortje halverwege de kade, na Bar Graziella en Vineria letteraria L’Isola di Arturo, vertelt wanneer de volgende afvaart gepland staat.

Wil je verder varen, bijvoorbeeld naar Capri, Ischia of de Amalfikust? Informeer dan naar de mogelijkheden bij Blue Dream Charter.

Terra Murata – het mooiste uitzicht op Marina Corricella

Voor het mooiste uitzicht op de regenboog aan huizen die Marina Corricella vormt, klim je omhoog, naar Terra Murata, het oudste stukje Procida. Vanaf het panoramaterras langs Salita Castello blijf je foto’s maken!

Heel anders maar net zo mooi is het uitzicht vanaf het kerkje Santa Margherita Nuova, voor de ingang naar het middeleeuwse burchtdorpje Terra Murata.

Dit ommuurde dorp is niet alleen het oudste maar ook het hoogste gedeelte van Procida, met als grootste blikvangers het Palazzo D’Avalos, de voormalige gevangenis die helaas alleen tijdens speciale openstellingen te bezoeken is, en de Abbazia di San Michele, die is vernoemd naar de patroonheilige van het eiland, de aartsengel Michaël.

In 1535, toen de sultan van Algerije het eiland wilde veroveren, zou de engel boven de piratenvloot verschenen zijn en hen hebben verjaagd. De kerk die bij de abdij hoort, herbergt schitterende fresco’s van onder anderen Luca Giordano. Onder de kerk vind je een doolhof aan catacomben en een geheime kapel.

Het Conservatorio delle Orfane, het vroegere weeshuis, herbergt La Casa di Graziella, een klein maar mooi ingericht museum dat je even mee terug in de tijd neemt, naar het leven op Procida in de negentiende eeuw, toen Alphonse de Lamartine verliefd werd op zijn Graziella.

Voor een hapje, een drankje én schitterend uitzicht over Terra Murata vraag je bij Bar del Castello (Via Giovanni da Procida 11) om een plekje op het dakterras.

Nog een aanrader in Terra Murata is het Museo dei Misteri (Salita Castello), waar je terecht komt in de wereld van de Misteri, de beelden die op Goede Vrijdag in processie over het eiland worden gedragen. Een fascinerende traditie, die op Procida nog springlevend is en elk jaar weer zorgt voor een unieke ‘viering’ van de kruisweg die Christus moest afleggen.

Wil je wel naar boven, maar ben je wat slechter ter been of is het heel heet? Vraag dan een van de Microtaxi’s voor een ritje omhoog!

Chiaiolella – kleine baai aan de westkant van Procida

Deze ‘kleine baai’ aan de westkant van het eiland is de perfecte plek voor wie een lunch aan het haventje wil combineren met een middag aan het strand. Na een bord pasta met verse vis bij Ristorante Da Mariano of Crescenzo (beide aan Via Marina Chiaiolella) strijk je neer op het strand langs Lungomare Cristoforo Colombo.

Blijf totdat de zon in zee zakt, want dit punt biedt het mooiste zicht op de zonsondergangen. Je kunt er ook van genieten op het houten dakterras van Ristorante Vivara, met een aperitivo die net zo warm oranje kleurt als de hemel boven de horizon…

Isola di Vivara

Vanaf het strand zie je het Isola di Vivara, dat ooit echt een eiland was maar inmiddels met een brug met Procida is verbonden. Het is een beschermd natuurgebied, dat alleen onder begeleiding van een gids toegankelijk is, maar de zee rondom Vivara is dankzij zijn natuurlijke rijkdommen een waar paradijs voor duikers.

4x proeven van Procida

Als je graag wat langer op het eiland blijft, moet je deze restaurants zeker ook met een bezoek vereren. Ristorante La Conchiglia (Via Pizzaco 10) ligt aan Spiaggia della Chiaia, waarvoor je ‘s zomers vanuit Marina Grande of Marina Corricella een lift krijgt met de boot (tenzij je liever de circa tweehonderd traptreden bewandelt).

Ristorante Medusa (Via Roma 116) is een van de eerste restaurants die je bij aankomst op Procida ziet en waar je meteen goed zit voor gerechten met verse vis en schelpdieren.

La Pergola (Via Salette 10) serveert onder een dak van citroenen smakelijke antipasti, pasta’s en secondi naar traditioneel eilandrecept. Pizzeria Vefio (Via della Libertà 57) bakt de beste Napolitaanse pizza’s van het eiland.

Overnachten op Procida

Je kunt prima een dagje Procida doen vanuit Napels, maar wij blijven graag een paar nachtjes slapen, om ook de wat minder bekende plekken in alle rust te kunnen bekijken en de tijd te nemen voor lange wandelingen en een middag aan het strand met een goed boek.

Sinds 2021 kun je bij Hostelletella blijven slapen – precies ónder de gele koepelkerk Santa Maria delle Grazie, dé blikvanger van Marina Corricella. Dit luxe hostel is alleen al om het terras met prachtig uitzicht een aanrader, maar ook verder is het echt een fijne plek om je vakantie door te brengen.

Hostelletella is licht en eenvoudig ingericht met rotan, gouden en blauwe accenten. Aan de witte muren hangen prachtige illustraties en foto’s van het eiland. Zo is er een gezellige ambiance ontstaan, zeker als er nog andere gasten zijn die vrolijkheid en verhalen met zich meebrengen.

Er is een gemeenschappelijke woonkamer waar je neer kunt strijken na een dag op het strand of een wandeling tussen de kleurrijke huisjes van Procida. Deze ruimte loopt over in de keuken. Hier heb je diverse kookbenodigdheden en een vaatwasser tot je beschikking. Terwijl je staat te koken, werp je een blik over je schouder door de terrasdeur naar de bedrijvigheid in het haventje.

De badkamer is eenvoudig, maar beschikt over alles wat je nodig hebt: een douche, toilet, wastafel en bidet. Je slaapt bij Hostelletella in een van de witte stapelbedden. Onder de bedden zijn grote lades geplaatst waar je je bagage in kunt leggen. Ook vanuit de slaapkamers is het uitzicht weer ongeëvenaard.

Het pareltje van Hostelletella is het terras met de vrolijk blauw, geel en wit gekleurde tafeltjes en stoelen. Hier bewonder je het spectaculaire uitzicht op de zee en de haven. Vooral de zonsopkomst en -ondergang zullen je keer op keer verrassen. Onder de parasols vind je de perfecte locatie om te genieten van een ontbijt of een aperitivo.

B&B Mediterraneo (Via Santo Ianno 20) is ook een van onze favorieten, aangezien het op een van de rustigste plekken van het eiland ligt, vlak bij zee en vlak bij het strand van Il Postino. Kijk voor meer informatie op de website van B&B Mediterraneo (ook in deze blog vertellen we je er meer over). Je kunt eigenaar Vincenzo mailen via vincenzocapezzuto@libero.it of een berichtje sturen via 0039-3387097610.

Bij Insula Boutique Hotel is het alsof je thuiskomt in een groot eilandhuis, waaromheen een oase van rust hangt. Terwijl je je in de watten laat leggen, je omgeeft door luxe en geniet van het lekkere eten verdwijnen je dagelijkse beslommeringen vanzelf naar de achtergrond. Het is tijd om even te genieten van een paar ontspannen dagen in de zon.

Het boetiekhotel heeft de typische eilandarchitectuur grotendeels behouden. Tussen de elegante gewelven, bogen en passages zijn tien gastenkamers gemaakt. Ze zijn allemaal uniek, maar bij allemaal stond het creëren van comfort en rust voorop.

Met oog voor detail zijn prachtige kamers gecreëerd, waarbij typische architectuur, hedendaags design en exclusief comfort in balans zijn. Ook de badkamers zijn een plaatje, met veel ruimte en ontspannen kleuren.

De enorme tuin is een van de grootste pluspunten aan het hotel. In de groene oase ligt een groot zwembad dat wordt omgeven door een solarium met ligbedjes. Ook kun je jezelf onderdompelen in het bloemvormige bubbelbad.

Voor snacks of een lunch hoef je maar een paar meter te lopen; bij het zwembad bevindt zich een karakteristieke bar. Naast goede cocktails en andere drankjes kun je hier terecht voor een selectie van hapjes, salades, bruschetta’s en piadina’s.

Prochytea is een fijne bed & breakfast aan de noordoostelijke zijde van Procida. Eigenaar Giacomo opent vol enthousiasme de deuren van zijn zachtroze huis om je te laten genieten van het rustige eilandleven en de pracht van de omgeving. Na zijn persoonlijke en warme welkom doet hij er samen met zijn moeder en medewerkers alles aan om je een heerlijk verblijf te bezorgen.

Met maar drie kamers is de B&B aangenaam kleinschalig. De kamers zijn door de witte muren en grote ramen lekker licht en voorzien van alle comfort, zoals een eigen badkamer, airconditioning, minibar, televisie en wifi.

De zorg zoals ze die bij Prochytea aan het ontbijt besteden, kom je niet vaak tegen in Italië. Elke ochtend mag je onder het prieel in de tuin aanschuiven om te genieten van typische zoete en hartige producten uit de streek.

Midden in het groen lijken de smaken van de eilandproducten nog net even beter tot hun recht te komen. Het aanbod is royaal, met onder andere veel zelfgemaakte producten, dolci, koekjes, yoghurt, toast en vers fruit. Vruchtensappen en een goede kop koffie of cappuccino begeleiden deze heerlijke start van de dag.

De prachtige tuin vol citrusvruchten en bloemen is niet alleen voor het ontbijt een fijne plek om neer te strijken. Ook de rest van de dag is het hier goed vertoeven. Met alleen het getjilp van de vogels op de achtergrond en de geur van bloemen in de lucht is het niet gek als je tijdens de siësta even in slaap dommelt in de hangmat.

Ook fijn zijn deze adresjes:
Borgo dei Pescatori
La Casa di Titina
L’angolo segreto di Giovanni il pescatore
Piazza Posta
San Michele Suites
Villa Caterina B&B

Buon viaggio!

Luister onze podcast over Procida

Wat maakt Procida nu zo magisch dat je al heimwee krijgt zodra je op de boot naar het vasteland stapt? Felicia van Salerno Travel neemt je mee op reis naar dit pareltje in de Golf van Napels om jou de magie te laten ervaren. Want zelfs op afstand is het mogelijk om door de pure sfeer van Procida betoverd te worden…

 

Meer tips voor Napels en omgeving?

Op zoek naar meer tips voor Napels en omstreken? Bestel dan een gesigneerd exemplaar van Mijn Napels! Via deze link lees je meer over deze kleurrijke reisgids vol tips, waar onder andere Procida op de cover prijkt. Klik hiervoor op onderstaande button en vul je gegevens (en eventueel een gewenste signeertekst) in.

Bestel Mijn Napels

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

11 reacties

 1. Om vrolijk van te worden!

 2. Geweldig Procida!. In 2019 eiland hoppen aangedaan op de fiets. Ook erg leuk dat het nu culturele hoofdstad wordt.

  Toch nog een keer terug gaan??

 3. Marjelly Jongsma

  Wat een prachtige foto’s! Wat een heerlijke ontsnapping aan het druilerige weer hier. En wat een mooie verhalen bij de foto’s. Mijn complimenten voor alweer zoveel mooie informatie over het land van mijn dromen.
  Ik kan niet wachten om er weer heen te gaan.
  Bedankt.

 4. Grazie mille!

 5. Heerlijk eiland, ik hoop er dit jaar ook nog even terug te gaan. Al is het maar voor een dagje vanuit Napels.

 6. Louise Holsters

  Heerlijk mooi, om van te dromen. Dank voor al de prachtige foto’s en verhalen.
  Louise

 7. Karel en Monique Donders

  We verbleven drie jaar geleden enkele dagen in een appartement je in Marina Corricella. Deze podcast en reportage geven ons een diep gevoel van heimwee. Grazie mille e à presto

 8. Een van mijn lievelingsplekken! Terecht cultureel hoofdstad van 2022. Mijn man (Robert) nam me mee op ons huwelijksreis een dag naar Procida omdat il Postino mijn lievelingsfilm was en nog is. De muziek van de film is ook prachtig! We gingen nar het strand waar Mario Beatrice veroverde en Robert maakte fotos van mij met ondergaande zon en in de verte…. de laatste boot…. toen we de boot misten (want de tijden waren veranderd), was er toen geen hotel of B&B… toen moesten we uitwijken naar Ischia. Wat leuk om dit te lezen en allerlei mooie tips te krijgen voor ons volgende reis naar de Amalfi kust en Procida. Ik ben altijd op zoek naar parels en die zijn in Italie goed te vinden en ga zeker terug naar Procida!

 9. Saskia, ben niet zo voor de complimentjes maar deze keer maak ik een uitzondering.
  Ben bijna 84 en heb veel van Italië gezien door omstandigheden van echtgenote kunnen we helaas niet meer ver reizen maar ik smul van je blogs elke keer weer en haal herinneringen op vandaag een UITZONDERLIJKE blog.
  Wordt een mooi weekend

 10. Grazie mille Jan, voor je prachtige compliment!

 11. Marianne Stevens

  In 2014 het eilandje bezocht, de film Il Postino, favoriet van mij lang geleden gezien. Door het luisteren van de podcast kwamen de herinneringen weer naar boven. Zeker een aanrader om het eiland te bezoeken en de film met zijn mooie dialogen te gaan zien. Dank je wel Saskia voor de aandacht besteed aan Procida. Warme groett

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *