Download gratis de Ciao tutti app

Lerici & Sestri Levante – twee kleurrijke plaatsjes aan de kust van Ligurië

We sluiten onze tour langs de Riviera Levante (waar we onder meer Genua, Camogli en Portovenere al bezochten) bijna af.

Voor we Portofino bezoeken, strijken we even neer in Lerici en Sestri Levante. Paul laat jullie in twintig foto’s meegenieten van deze twee idyllische plaatsjes.

Lerici-Ligurië-3

Lerici
Lerici wordt door de Italianen ook wel La Perla del Golfo, ‘de parel van de golf’, genoemd. Vanaf de lange boulevard en het fijne zandstrand heb je een prachtig uitzicht op Portovenere met de drie eilanden – een prachtig beeld dat we graag op ons netvlies houden. Net als de andere plaatsen die we bezochten, heeft dit stukje Ligurië ons hart gestolen.

Lerici-Ligurië-1 Lerici-Ligurië-2 Lerici-Ligurië-4 Lerici-Ligurië-5 Lerici-Ligurië-6 Lerici-Ligurië-7 Lerici-Ligurië-8 Lerici-Ligurië-9

Sestri Levante
Pauls laatste bestemming voor vertrek is Sestri Levante. Het plaatsje is al jarenlang een populaire toeristische trekpleister in Italië. Dit komt voornamelijk door de ligging aan de zee en de prachtige stranden die in en rond Sestri Levante te vinden zijn.

De drukke en ietwat toeristische Baia delle Favole, ‘Sprookjesbaai’, dankt haar naam aan de beroemde sprookjesschrijver Hans Christian Andersen, die hier een periode heeft gewoond en gewerkt.

De kleinere Baia del Silenzio, ‘Baai van de Stilte’, is zoals de naam al doet vermoeden veel rustiger en biedt dankzij de kleurrijke vissersbootjes altijd de ultieme vakantiesfeer.

Sestri-Levante-Ligurië-1 Sestri-Levante-Ligurië-2 Sestri-Levante-Ligurië-3 Sestri-Levante-Ligurië-4 Sestri-Levante-Ligurië-5 Sestri-Levante-Ligurië-6 Sestri-Levante-Ligurië-7 Sestri-Levante-Ligurië-8 Sestri-Levante-Ligurië-9 Sestri-Levante-Ligurië-10 Sestri-Levante-Ligurië-11

Met deze prachtige plaatjes nemen we afscheid van onze rondreis langs de kleurrijke plaatsjes van Ligurië. Alla prossima!

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *