Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Hanbury’s groene paradijs bij Ventimiglia (Bloemenrivièra)

We sluiten onze tuinenreeks van deze week af met de botanische tuinen van Hanbury, vlak bij Ventimiglia. Deze tuinen zijn de groene erfenis van Sir Thomas Hanbury, een Britse koopman die op deze plek een villa kocht en de omliggende tuinen stukje bij beetje omtoverde tot een botanisch paradijs. In 1912 groeiden en bloeiden er maar liefst 5800 verschillende plantensoorten in Hanbury’s tuin!

Hanbury-Ventimiglia-2a Hanbury-Ventimiglia-2b Hanbury-Ventimiglia-2c Hanbury-Ventimiglia-3 Hanbury-Ventimiglia-a (2)

Sinds 1993 behoren de Hanbury-tuinen toe aan de Universiteit van Genua, maar je mag er als bezoeker heerlijk dwalen en dromen in het groen. Laat je betoveren door de Fontana del Drago, de Fontana del Fauno, het schitterende beeld van La Schiava (met vastgebonden handen), het Tempietto Quattro Stagioni en de Vasca Nirvana, omringd door tal van bloemen en planten. Kijk maar mee!

Hanbury-Ventimiglia-4 Hanbury-Ventimiglia-5 Hanbury-Ventimiglia-6 Hanbury-Ventimiglia-6aHanbury-Ventimiglia-1 Hanbury-Ventimiglia-1a Hanbury-Ventimiglia-10 Hanbury-Ventimiglia-11a Hanbury-Ventimiglia-11b Hanbury-Ventimiglia-a (5)

De tuinen van Hanbury zijn elke dag geopend vanaf 9.30 uur. De sluitingstijd varieert van 17.00 tot 19.00 uur, afhankelijk van het seizoen. Van 1 november tot en met 28 februari zijn de tuinen op maandag dicht. Details, inclusief informatie over toegangsprijzen en het boeken van rondleidingen, vind je via deze link.

Bloemenmarkten aan de Bloemenrivièra

Naast de mooie tuinen van Hanbury vind je aan de Bloemenrivièra ook kleurrijke bloemenmarkten. In Santa Margherita Ligure bijvoorbeeld kun je elk jaar in de lente naar Villa Durazzo voor L’Erba Persa, een markt met allerlei soorten bloemen en planten. Naast de meest prachtige rozen, hortensia’s, azalea’s en sierplanten kun je op deze markt ook kraampjes vinden waar ambachtelijke zeep of lekkere honing verkocht wordt.

Nog een bloemenmarkt is de winterse Mostra degli Ellebori, die van januari tot en met maart (dus nog heel even) elke zondagmiddag plaatsvindt. In de Giardino degli Ellebori van Pietra Ligure bloeien de bijzondere kerstroos en lenteroos, die uiteraard ook te koop zijn. Er zijn meer dan driehonderdvijftig soorten te bewonderen en meer dan 70 soorten te koop voor in eigen tuin.

Nog meer mooie tuinen in Italië

De Ciao tutti Special Giardinissimo omvat de mooiste tuinen van heel Italië. Met deze unieke tuinenselectie, die meer dan honderd tuinen en ruim zeshonderd pagina’s beslaat, valt er lekker veel te genieten. Een voorproefje bekijk je via deze link.

Bestel Giardinissimo 

P.S. De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je email, een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (je pc, je laptop of tablet) van alle moois in je nieuwe Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Ciao, de infolink hierboven over de Hanbury tuinen werkt niet. Als ik klik op
    “via deze link”
    dan krijg ik: Booooom! Pagina non trovata 🙁

    Saluti Eva

  2. Grazie voor het melden, hij doet het weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *