Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Opera Bosco – een museum in het bos

In de regio Lazio vind je een aantal schitterende tuinen, parken en andere groene pareltjes. Van de schitterende tuinen van Villa d’Este in Tivoli tot het Sacro Bosco bij Bomarzo, van de Giardini di Ninfa tot Villa Lante in Bagnaia.

Veel minder bekend is Opera Bosco, in het Parco Valle del Treja. Deze bijzondere plek is een museum in de natuur, met moderne kunstwerken in een bos van twee hectare, gemaakt van materialen uit datzelfde bos. Het is een initiatief van de van oorsprong Belgische Anne Demijttenaere, die het openluchtmuseum samen met Costantino Morosin beheert.

Als bezoeker wandel je in ongeveer een uur langs de kunstwerken, terwijl je de geur van de natuur om je heen opsnuift. Je ziet onder meer een draak met tweeënveertig poten, een spinnenkamer, het theater van Pan en de stoel van Prometheus.

Geniet alvast van een virtuele wandeling door het groen:

foto’s: Opera Bosco

Wie weet levert het wel inspiratie op om zelf ook met natuurlijke materialen aan de slag te gaan!

Praktische informatie
Je vindt Opera Bosco in Località Colle (Calcata). Opera Bosco is in de maanden maart, april, mei, juni, september, oktober, november en december op zon- en feestdagen geopend van 11.00 uur tot zonsondergang. In juli en augustus kun je Opera Bosco alleen na reservering bezoeken. Reserveren kan via Whatsapp (0039-3282769123), telefoon (0039-0761588048) of via operabosco@operabosco.eu.

Een toegangskaartje kost tien euro. Kinderen tot zes jaar hebben gratis toegang; kinderen van zes tot achttien jaar betalen vijf euro.

klik op de afbeelding voor een grotere versie

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *