Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Wandel mee door Trieste – de hoofdstad van de nog vrij onbekende regio Friuli-Venezia Giulia

Ciao tutti! In onze nieuwe City Walk nemen we jullie mee naar Trieste, de hoofdstad van de nog vrij onbekende regio Friuli-Venezia Giulia (die in het Nederlands ook wel Triëst wordt genoemd). De stad ligt in het noordoosten van Italië, ingeklemd tussen de Adriatische Zee in het zuiden en de Alpen in het noorden.

ciao-tutti-city-walk-trieste

De havenstad ligt nog nét in Italië, maar uitkijkend over zee kun je bij helder weer buurland Slovenië zien liggen. Door de bijzondere ligging en bewogen geschiedenis van de stad, waarover we je tijdens de wandeling meer vertellen, wordt Trieste ook wel de melting pot van Italië genoemd.

Met name in de achttiende en negentiende eeuw trokken veel buitenlanders naar de stad. Je vindt er nog altijd een samensmelting van nationaliteiten, culturen en godsdiensten.

trieste-piazza-unita-italiaciao-tutti-city-walk-trieste-2

Een andere bijnaam van Trieste is ‘Wenen aan zee’. Een soprannome die deels te danken is aan de grote hoeveelheid historische koffiehuizen die Trieste rijk is en aan de schitterende architectuur, waarvoor de inspiratie kwam overwaaien uit Wenen.

De grandeur van het verleden is op elke straathoek, op elk piazza voelbaar. Stap in de voetsporen van schrijvers als James Joyce (bekend van zijn meesterwerk Ulysses) en Italo Svevo (die we vooral kennen van zijn roman Bekentenissen van Zeno) en laat je betoveren door de sfeer van Trieste!

trieste-james-joyce-beeld-brug

Download de City Walk in Trieste via onderstaande button en geniet van deze afwisselende route door de stad!

ciao-tutti-city-walk-trieste

Download de City Walk in Trieste

Elke Ciao tutti City Walk is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de City Walk te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (pc, laptop, tablet en smartphone) raadplegen.

De Nederlandse Elbrich Bos, die twintig jaar in Friuli-Venezia Giulia woont en met veel plezier als gids en vertaalster werkt, neemt ons in deze City Walk mee op pad in ‘haar’ stad.

Veel meer info over de regio Friuli vind je op Elbrichs website Explore Friuli. Mocht je tijdens een bezoek aan Trieste (of andere plaatsen in deze regio) graag een rondleiding met Elbrich als gids willen boeken, stuur dan een e-mail naar explorefriulivg@gmail.com.

trieste-zonsondergang

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *