Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Op een Vespa door de heuvels van Toscane

Vespa-tour-Toscane (13)

Wat is er nu mooier dan als een echte Italiaan op een vintage Vespa door de heuvels rondom Florence rijden? Niet veel als het aan ons ligt. De wind in je gezicht, de wijnvelden die langs je heen schieten en in de verte de koepel van de Duomo die als betrouwbaar ijkpunt eindeloos op je wacht. Bellissimo! Zo’n ervaring vergeet je nooit meer!

Sophie woont al bijna vier jaar in Florence en haar familie maakt daar natuurlijk gretig gebruik van. Ze zijn bijna niet weg te slaan uit de renaissancestad. Laatst kwamen haar broer, zus en moeder zelfs alle drie tegelijk langs. Ze kennen de binnenstad onderhand op hun duimpje en dus was het hoog tijd voor iets anders. Ze wilden wel eens buiten de stad kijken. Maar wat doe je dan als je alleen maar een stel fietsen tot je beschikking hebt? Walkabout Florence had de perfecte oplossing.

Vespa-tour-Toscane (1) Vespa-tour-Toscane (2)

De Vespa-tour die zij aanbieden, duurt maar liefst vier uur. Je begint met het aanmeten van een precies passende helm; veiligheid staat natuurlijk voorop! Dit motto voeren ze ook door in de uitgebreide introductie waar de ins and outs van zo’n brommende wesp (vespa is Italiaans voor wesp) de revue passeren. Daarna volgt een praktische uitleg waarbij zelfs de meest onervaren brommerrijder in een mum van tijd klaar wordt gestoomd tot vloeiende Vespa-specialist.

Chris, een veramerikaanste Italiaan die onze tour leader was, rende zelfs het smalle straatje dat tijdelijk tot oefenweide werd gedoopt met ons mee op en neer. Hij lette vóór, tijdens en na de tour extreem goed op of niemand stil kwam te staan, de verkeerde afslag nam of gewoon behoefte had aan een praatje. Een professional op alle fronten.

Vespa-tour-Toscane (3) Vespa-tour-Toscane (4) Vespa-tour-Toscane (5)

Ons groepje Vespa’s werd versterkt door een aantal klassieke FIAT 500’s waardoor we overal de show stalen en menig toerist met een verdraaide nek zijn verblijf in Florence moest voortzetten. Via de indrukwekkende lanen die Florence rijk is, reden we de heuvel op naar San Miniato, die zo’n duizend jaar oud is en zich trots de oudste kerk van Firenze mag noemen. De perfecte plek voor mooie kiekjes met op de achtergrond la città più bella del mondo.

Vespa-tour-Toscane (6) Vespa-tour-Toscane (7)

Toen was het tijd om de drukte de rug toe te keren en te vertrekken richting de heuvels die Florence al eeuwenlang omhelzen. Pittoreske steegjes, ommuurde villa’s en een groepje ouden van dagen die een zondagse wandeling maakten na de lunch, we kwamen het onderweg allemaal tegen. Een stop bij een groener dan groene wijngaard met wat informatie over de Chianti streek gaf de billen even wat rust en de ogen een stilleven om stil van te worden.

Vespa-tour-Toscane (8) Vespa-tour-Toscane (9) Vespa-tour-Toscane (10) Vespa-tour-Toscane (11)Vespa-tour-Toscane (14)

Na een heerlijke trip door nog meer pittoreske achterafstraatjes, over nog meer heuvels en langs nog meer wijngaarden werd terug in Florence ons harde werken beloond met een rijkelijk gevulde tafel vol flessen Chianti-wijn en lokale salumi e formaggi. Genieten met een grote G!

Vespa-tour-Toscane (15) Vespa-tour-Toscane (16)

Zou je ook wel eens als een vero Italiano rond willen scheuren net buiten Florence? Boek dan nu een Vespa-tour met Walkabout Florence. Met de speciale code WA1224 krijg je als Ciao tutti-lezer per persoon €5,- korting! Deze kortingscode vul je in bij het afrekenen.

De prijs van de tour omvat naast de Vespa, een helm, een gids en een proeverij na afloop ook alle verzekeringen, benzine en belasting. Een geldig rijbewijs is vereist en bestuurders moeten minimaal 18 jaar oud zijn. De tour is uitsluitend in het Engels.

Vespa-tour-Toscane (12)

Je vindt Walkabout Florence in Via Vinegia 23/r, achter het Palazzo Vecchio.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

4 reacties

  1. Krijg in eens zin om op vakantie. Leuk die laatste foto 🙂

  2. Wat geweldig! Ik heb zelf een Vespa PX 200 E…Ik ben al tijdje van plan om naar Toscane te reizen via Rijn. Daar in Toscane toeren op mijn trouwe Vespa. Zelfs ben ik naar de fabriek van Piaggio in Pontedera geweest en het was echt geweldig. De aanrader om te doen!

  3. zeer goed geschreven artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *