Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Een heerlijke primeur voor Florence: proef van Napolitaanse pizza’s in het eerste Sophia Loren-restaurant ter wereld

Sinds deze week is Florence een stukje Napels rijker. In de voormalige bankkantoren van Unicredit, onder de portici van de Via dei Brunelleschi, op een steenworp afstand van de koepel van de Duomo, schittert Sophia Loren – Original Italian Food.

Het is het eerste restaurant van een keten, die restaurants wil openen in onder meer Napels en Milaan, maar ook buiten de Italiaanse grenzen wil gaan opereren. Het boegbeeld is de beroemde Napolitaanse actrice, op het menu is de hoofdrol weggelegd voor Napolitaanse pizza’s en pasta’s.

Toen de actrice gevraagd werd om aan te haken bij dit project, had ze naar eigen zeggen geen enkele twijfel. Sophia Loren: ‘Quando mi è stato proposto di partecipare a questo progetto non ho avuto dubbi perché questo ristorante racchiude in sè alcune delle cose che più amo: la cucina italiana, i momenti di convivialità ad essa legati e poi diversi dei miei personaggi sono in qualche modo legati alla cucina.’

Naast Sophia Loren schitteren er nog meer beroemde namen in het restaurant. De pizza’s worden namelijk gebakken naar recept van Francesco Martucci van I Masanielli in Caserta, die in 2020 werd uitgeroepen tot de beste pizzabakker ter wereld.

De pasta’s komen uit de keuken van Gennarino Esposito, de chef-kok van restaurant Torre del Saracino in Vico Equense, dat twee Michelinsterren heeft.

De dolci komen van chef Carmine di Donna, die ook bij Torre del Saracino verantwoordelijk is voor alle taartjes en andere zoetigheden.

Deze grote vertegenwoordigers van de Napolitaanse keuken werden bij elkaar gebracht door Luciano Cimmino, de directeur van Pianoforte Holding (met onder meer de merken Carpisa en Yamamay).

Dankzij de verwezenlijking van zijn grootse droom kun je nu tijdens je bezoek aan Florence aan de bar genieten van een cappuccino met cornetto of van een espresso met een taartje, aanschuiven voor een pasta of pizza of genieten van een cocktail – allemaal onder toeziend oog van Sophia Loren.

Sono napoletana al 100% in ogni cosa che faccio, quando canto una canzone, quando ballo, penso, recito, quando scelgo cosa mangiare. Con il cibo ho sempre avuto uno splendido rapporto perché mi rende felice. I primi sono la mia specialità come pure la pizza, e mi piacciono le mie foto appese nel ristorante di Firenze dove vesto i panni della pizzaiola,’ aldus la Loren.

Sophia Loren – Original Italian Food ligt aan de Via dei Brunelleschi 11, zo goed als aan het Piazza della Repubblica. Het restaurant is dagelijks geopend, van 8.00 tot 22.00 uur. Het biedt plek aan bijna driehonderd gasten, met zestig plekken op het terras. Via de website vind je het complete menu en de optie om (telefonisch of online) te reserveren.

foto’s: Sophia Loren – Original Italian Food

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

4 reacties

  1. Geweldig een restaurant van Sophia ,als alles weer normaal is ga ik weer op vakantie en wie weet ga ik er dan eten .Zag haar pas geleden in een reclame op t.v. Wat is ze nog een geweldig mooie vrouw en ze danste nog heel lenig

  2. Florence,mijn favoriete stad, zo vaak al geweest , hoop er snel weer heen te gaan , en weet zeker dat ik hier een hapje, samen met mijn dochter ga eten

  3. Wat een prachtige nieuwsbrief weer, prachtig, geweldige onderwerpen en prachtige foto’s!

  4. WoW, geweldig,

    Begin september zit ik in Florence en zal er zeker naartoe gaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *