Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Een eigen suite in Hotel Savoy in Florence

Ciao tutti! Wat een bijzondere week was het vorige week voor Ciao tutti. Niet alleen omdat we een recordaantal nieuwe bezoekers mochten verwelkomen, maar ook omdat Saskia en Sophie ontzettend in de watten werden gelegd in Florence. Saskia doet vandaag verslag:

‘Op de vooravond van je verjaardag verrast worden door een butler die een prachtige frambozentiramisù komt brengen, vergezeld van een handgeschreven verjaardagswens van de general manager van het hotel – daar kun je alleen maar van dromen. Voor mij werd die droom afgelopen week werkelijkheid, dankzij een verrassing die Sophie had bekokstoofd met Edward Leenders, die het luxe Hotel Savoy in hartje Florence runt.

IMG_6291

Ik wist natuurlijk wel dat ik twee nachten in Hotel Savoy mocht slapen, maar toen ik naar mijn kamer werd gebracht, viel mijn mond open van verbazing. Voor me schitterde de Brunelleschi Suite, met een schitterend uitzicht op het Piazza della Repubblica, het middelpunt van Florence. Hoewel ik niet vaak met mijn mond vol tanden sta, wist ik nu even niet wat ik moest zeggen. Terwijl Edward me de details van de suite toonde, met unieke kunstwerken, een eigen bagno turco (Turks stoombad), een badkamer mét bad, een heuse kledingkamer, een schaal vol vers fruit en een enorm bed, moest ik echt even in mijn arm knijpen. Was dit echt?

Echt was het, zo bleek toen ik nog een beetje overdonderd aan het werk was in ‘mijn’ suite. Sophie kwam even kijken of ik goed was aangekomen en verzekerde me dat ik niet droomde. De vooravond van mijn vijfendertigste verjaardag én de dag zelf werden onvergetelijk.

Het begon met prachtige bloemen in de suite (die overigens worden verzorgd door Sebastian Flowers, die een kleine bloemisterij heeft in het Savoy en een grotere winkel in Hotel de Russie in Rome) en de frambozentiramisù met meringue. Het ging verder met een schuimbad onder een Romeins mozaïek, met de heerlijke producten van Lorenzo Villaresi, en nog even een paar stukjes schrijven in luxe badjas in het king size bed.

Hotel-Savoy-Florence (2)

De volgende ochtend wachtte het ontbijt: cornetti in alle soorten en maten, crostata, cake, taartjes, muffins, vers fruit, yoghurt, fruitsap, allerlei hartige lekkernijen en vers brood. Met recht een goed begin van mijn verjaardag!

Hotel-Savoy-Florence (6)

Na een cappuccino en lekker veel zoetigheid gingen Sophie en ik op pad. Want jarig of niet, het werk gaat gewoon door. Nu is dat in Florence ook geen straf – we maakten een paar mooie wandelingen voor jullie die we binnenkort zullen presenteren. Op de terugweg liepen we vlak voor de ingang van ons tijdelijke thuis Carlo Conti tegen het lijf, die graag met mij op de foto wilde. Weer een bijzonder verjaardagsmoment!

Hotel-Savoy-Florence (1)

’s Middags installeerden we ons in de suite met onze laptops, waar we na een paar uur hard werken getrakteerd werden op een schitterend appeltaartje. Chef Fulvio Pierangelini, die hier in de keuken de scepter zwaait, weet als geen ander smaken te combineren en traditionele recepten nieuw leven in te blazen.

Deze bijzondere combinatie zie je op meer plekken terug in het hotel. Olga Polizzi tekende voor het design en maakte een mooie mix van creativiteit, smaak en authenticiteit. Ze combineerde klassieke elementen – gipsen beelden, marmer uit Carrara en mozaïek –met hedendaagse kunstwerken, waardoor een warm en uniek geheel is ontstaan waarin iedereen zich meteen thuis zal voelen.

Hotel-Savoy-Florence (4)

Leuk is de aandacht voor de Florentijnse ambachten als leerbewerking en hoeden maken. Op elke verdieping zie je wel een schilderij met schoenen, vergezeld van een kunstige hoed. Zo weet je ook binnen de muren van het hotel dat er buiten een unieke stad op je wacht, die bruist van geschiedenis, cultuur en creativiteit.

Wie de stad wil ontdekken, kan dit overigens makkelijk te voet doen – Hotel Savoy ligt echt midden in de stad. Ook leuk is het om Florence op de fiets te verkennen, met de fietsen van Velorbis die speciaal voor Hotel Savoy zijn ontworpen door deze Deense designer. In elke kamer en suite vind je een apart kaartje met mooie hardloop- en fietsroutes door de stad.

Hotel-Savoy-Florence (3)

Ik verkoos echter de fitnessruimte (met uitzicht op Brunelleschi’s koepel) en de bagno turco boven een avond slenteren door de stad. Het gebeurt immers niet elke dag dat ik deze luxe zo dicht bij de hand heb…

Na nog een heerlijke nacht in Brunelleschi’s Suite was het voor mij weer tijd om verder te reizen, met de belofte snel weer terug te keren. Het was een onvergetelijke verjaardag. Grazie aan Edward, Fabiola en alle medewerkers van Hotel Savoy voor een heerlijk verblijf en een smakelijke verjaardag en grazie aan Sophie, voor deze onvergetelijke verrassing. Een nieuw jaar kan niet beter beginnen, grazie di cuore!’

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

6 reacties

 1. Lucie (uit Vignols Fr)

  Hier kan ik nu echt, echt jaloers op worden. Wat een feest! Maar ere wie ere toekomt, hoor.

 2. Tanti Auguri,
  Wederom weer n leuk en aantrekkelijk verhaal!! Zeer uitnodigend geschreven!! Complimenti!!

 3. 🙂 ik zal vragen of jullie volgende keer allemaal mee mogen!

 4. Hi Saskia !
  Hier in België zeggen we wel eens ‘PIETZAK!’
  Mocht je dat niet begrijpen, ha-ha, zoek het even op …
  Wat een aanstekelijk geschreven relaas.
  Enthousiasme is belangrijker dan welke
  professionele vaardigheid ook…

 5. Haha, als Limburgse begrijp ik dat Belgische woord helemaal 🙂 En je hebt ook helemaal gelijk, dat ben ik zeker – en deze maand al helemaal 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *