Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Logeren bij Le Tre Stanze – een uniek hotel met drie kamers in Florence

Onze vierde verjaardag is nog maar net achter de rug of we hebben alweer iets leuks om naar uit te kijken! We mogen namelijk onze koffers weer pakken, dit keer voor een bezoek aan Florence. Even terug naar een van onze grote liefdes, om te genieten van een paar mooie exposities maar vooral om ons weer even goed onder te dompelen in de sfeer van de stad.

Tre-Stanze-Florence

We logeren dit keer in een pas ontdekt hotel, Le Tre Stanze genaamd. Dit kleine ‘grande’ hotel heeft zoals de naam al aangeeft drie kamers: een Junior Suite, een New Suite en La Mansarda (de zolder). Alle drie even mooi, alle drie even bijzonder en alle drie even uniek ingericht in een beetje bohemienachtige stijl. Kijk maar mee:

Tre-Stanze-Florence-Junior-SuiteJunior Suite
Tre-Stanze-Florence-MansardaLa MansardaTre-Stanze-Florence-New-SuiteNew Suite

Elke kamer voelt als een thuis weg van huis, dankzij de verzorgde inrichting, met oog voor detail, maar vooral dankzij de sfeer die boeken, beelden, bloemen, bordjes en fruit creëren. Niks geen standaard-aankleding, maar een warm welkom, elke dag opnieuw, in elke kamer anders.

Naast deze mooie kamers, waar het goed schrijven is met al die inspiratie om ons heen, biedt Le Tre Stanze een fijne tuin. Het zal nog wel te koud zijn om daar te zitten, maar voor als je later in het jaar de stad bezoekt, is dit wel echt een pré. En dat midden in het centrum, want Le Tre Stanze ligt op slechts honderd slenterstappen van de Duomo. Vanaf het terras dat bij de zoldersuite hoort, kun je de koepel bijna aantikken!

Maar we zwerven natuurlijk verder uit dan de Duomo. Zo gaan we een heel bijzondere fietstocht maken, brengen we een bezoek aan een aantal nieuwe tentoonstellingen én dwalen we door de Corridoio Vasariano. Er zullen deze week weer een hoop dromen uitkomen…

Ook logeren bij Le Tre Stanze? Via deze link vind je alle details qua beschikbaarheid en prijzen.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *