Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

De leukste adresjes om te shoppen aan de Via de’ Tornabuoni in Florence

Als we door de Via de’ Tornabuoni in Florence wandelen, vergapen we ons graag aan de chique etalages van de grote modemerken. Armani, Bulgari, Gucci, Prada, Pucci, Valentino… Allemaal hebben ze aan of om deze ‘modestraat’ een winkel, meestal met grote etalages die al iets van de kledingpracht weerspiegelen.

Via-Tornabuoni-Florence (1) Via-Tornabuoni-Florence (2)

De winkels zijn gevestigd in grote palazzi, waarvan de grandeur precies past bij de sfeer die de etalages uitstralen. Het ene logo blinkt nog mooier dan het andere, het rode Valentino-jurkje is nog kleurrijker en zomerser dan het blauwe Prada-ensemble.

Dolce-Gabbana-Florence

Hoe leuk het etalages kijken hier ook is, al die nieuwe designer kleding kunnen we natuurlijk helemaal niet betalen. Het blijft dus meestal bij kijken en inspiratie opdoen. Want gelukkig is er ook Rebelle, een soort ‘Tornabuoni voor thuis’, waar je online tweedehands design kleding kunt shoppen.

Het hoeft aan de Via de’ Tornabuoni en in het omliggende modedistrict echter niet bij kijken te blijven. We tippen een paar adresjes waar je helemaal in de Florentijnse modewereld kunt duiken, maar dan anders!

Obica-mozzarella-Florence

De lekkerste mozzarella van Florence
Aan de binnenplaats van Palazzo Tornabuoni (Via de’ Tornabuoni 16) zit Obicà Mozzarella Bar, specialist in buffelmozzarella. Bijna alle gerechten op de kaart zijn gemaakt met romige buffelmozzarella uit Campanië, de beste van heel Italië. Zeker het proeven waard!

De bliksempaus van het Palazzo Tornabuoni
Het Palazzo Tornabuoni stond vroeger ook wel bekend als Palazzo Corsi Salviati. Hoewel het palazzo natuurlijk veel minder bekend is dan bijvoorbeeld de Duomo en het Palazzo Vecchio, is het zeker een ontdekkingstocht waard.

Het omvat namelijk een aantal geheimen die zelfs voor veel Florentijnen onbekend zijn, waaronder de appartementen van de zogenaamde ‘bliksempaus’, beter bekend als Leo XI. Ook kent het Palazzo Tornabuoni een verschuivende loggia en omvat het de zaal waar de allereerste opera ter wereld werd opgevoerd. Je ontdekt al deze geheimen in onze eerdere blog over het Palazzo Tornabuoni.

Palazzo-Spini-Ferroni-Ferragamo-Florence

Op bezoek bij Ferragamo
Aan het einde van de Via de’ Tornabuoni, vlak bij de Arno, prijkt het dertiende-eeuwse Palazzo Spini-Feroni, het hoofdkantoor van Ferragamo. Hier bevindt zich ook het Museo Ferragamo. Aan de hand van meer dan tienduizend schoenen wordt een beeld geschetst van de carrière van de beroemde Florentijnse ontwerper, die onder anderen Audrey Hepburn, Greta Garbo, Anna Magnani, Marilyn Monroe en Sophia Loren tot zijn klanten mocht rekenen, en van zijn unieke collectie.

Museo-Ferragamo-Florence

Truffels en prosecco
Ga zeker even langs de delicatessen van Procacci (Via de’ Tornabuoni 64r) van de beroemde familie Antinori, waar je de verrukkelijke culinaire producten kunt proeven of mee naar huis kunt nemen. Wij zijn dol op de panini tartufati, truffelsandwiches, met als extraatje een glas prosecco…

Procacci Procacci-2Palazzo-Strozzi-Florence

Palazzo Strozzi
In het indrukwekkende Palazzo Strozzi is deze zomer de tentoonstelling Anche le sculture moiono te zien, over de evolutie van de moderne beeldhouwkunst.

Officina-Tornabuoni-4

Een originele officina
Sinds 1843 is aan de Via de’ Tornabuoni de originele Officina de’ Tornabuoni gevestigd, een luxe drogisterij die zich in de loop der jaren heeft gespecialiseerd in de beste kwaliteit natuurlijke en effectieve huidverzorgingsproducten en gezondheidssupplementen.

Roberto-Cavalli-Florence

Op de koffie bij Roberto Cavalli
Roberto Cavalli heeft niet alleen een modewinkel, maar ook een café – dat uit 1815 stamt: Casa Giacosa (Via della Spada 10r), waar je een ochtend shoppen en etalages kijken kunt starten met een heerlijk romige cappuccino.

stoffen-Casa-Tessuti-Florence

Stoffenparadijs
Florence is van oudsher een stoffenparadijs. Bij Casa dei Tessuti (Via de’ Pecori 20-24r – niet ver van de Via de’ Tornabuoni) is het textiel zó mooi uitgestald, dat je je in een museum waant. Als je een beetje handig bent met naald en draad, koop je hier exclusieve stoffen voor je eigen designer kleding.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Bon Giorno, wij willen volgende week nog naar Florence. Hebben jullie ook nog tips voor menfashion en schoenen?
    Alvast bedankt!

  2. Ook die vind je in en om de Via de’ Tornabuoni – dat is echt een modeparadijs voor zowel mannen als vrouwen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *