City Walks Florence – Dantes Inferno en Artistiek Santo Spirito

Ciao tutti! We zitten hier in Florence niet stil 🙂 Elke dag gaan we wel even op pad om een nieuwe tentoonstelling te bezoeken, bijzondere plekken vast te leggen en te dwalen door de stad. Regelmatig schuiven we aan bij pas geopende restaurants om de menukaart uit te testen en bezoeken we oude bekenden om te kijken of je er nog altijd lekker kunt eten.

Florence gaf ons afgelopen tijd naast inspiratie voor blogs ook de energie om twee nieuwe wandelingen uit te stippelen: een route door het Florence van Dante en een wandeling door de meest artistieke wijk van de stad, Santo Spirito.

Ciao-tutti-City-Walks-Florence

Dantes Inferno in Florence
Dante Alighieri, de grote dichter, werd in 1265 geboren in Florence. Hoewel hij later uit de stad werd verbannen en er nooit meer terugkeerde, deed hij in ‘zijn’ Florence inspiratie op voor Inferno, het eerste deel van zijn beroemde La Divina Commedia. Waar Dante die inspiratie precies vandaan haalde, laten we je zien tijdens deze wandeling door het Florence van Dante.

wandeling-Dante-Inferno-Florence-2

Je treedt in de voetsporen van de grote dichter en ziet allerlei plekken die aan Dante én aan zijn Inferno herinneren: van de doopkapel met het schitterende plafond (waarop een weerzinwekkende duivel prijkt) tot het kerkje waar zijn grote liefde begraven ligt, van de kerkklokken die Dante altijd hoorde luiden tot de beelden die om hem treuren in de Santa Croce.

Ciao-tutti-City-Walk-Dante-Inferno-Florence

Download Dantes Inferno in Florence voor € 3,99 Bestel de papieren versie van Dantes Inferno in Florence voor € 4,99*

*excl. verzendkosten (€ 1,- in Nederland, € 2,- buiten Nederland)

Santo Spirito – het artistieke hart van Florence
Met deze wandeling ontdek je een stukje Florence dat ook wel Oltrarno wordt genoemd, ‘aan de andere kant van de Arno’. Het is de Rive Gauche van Florence waar de sfeer voelbaar anders is; authentieker, minder toeristisch en vooral meer Florentijns.

wandeling-Santo-Spirito-Florence-2

Hier stuit je op de leukste winkeltjes, op werkplaatsen en ateliers waar ambachtslieden aan het werk zijn. Ze laten je graag meekijken en vertellen vol passie over hun vak. Ook vind je in deze wijk talloze restaurantjes waar je geniet van Toscaanse specialiteiten, vaak samen met de lokale ambachtsmannen. Dat maakt deze wijk zo leuk!

Ciao-tutti-City-Walk-10-Florence-Santo-Spirito

Download Artistiek Santo Spirito voor € 3,99 Bestel de papieren versie van Artistiek Santo Spirito voor € 4,99*

*excl. verzendkosten (€ 1,- in Nederland, € 2,- buiten Nederland)

Geniet – net als wij – van Florence!

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *