Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Amblé – Fresh Food & Old Furniture in Florence

Op een klein pleintje met de schitterende naam Piazzetta dei Del Bene, niet ver van de Ponte Vecchio, werd onze aandacht getrokken door een nieuw zaakje. Hoewel het buiten een beetje grijs was, ontwaarden we hier aan dit pleintje een en al kleur, achter het grote raam. Nieuwsgierig gingen we op onderzoek uit.

Amble-Florence (2)

De explosie van kleur bleek een soort concept store te zijn, een restaurant waar meteen ook alles te koop is. De stoel waarop je zit, de gekleurde lichtgevende letters die her en der verspreid staan, al dan niet in mooie combinaties, het speelgoed, de boeken… Alles mag mee. Door de bijzondere presentatie voelt Amblé, zoals de zaak blijkt te heten, meteen als de huiskamer van goede vrienden.

We neuzen dan ook eerst nieuwsgierig rond, bewonderen de mooie wereldbollen en reissouvenirs…

Amble-Florence (3) Amble-Florence (4) Amble-Florence (5) Amble-Florence (6) Amble-Florence (7)

… en maken van de lampletters (of letterlampen) natuurlijk even het mooiste Italiaanse woord:

Amble-Florence (8)

Na het bewonderen van de inboedel wilden we natuurlijk ook wel proeven van het lekkers dat Amblé maakt, zoveel mogelijk biologisch en met producten uit de nabije omgeving. Een van de eigenaren, Fabrizio, maakte een sandwich met zalm voor ons, met zelfgemaakte mayonaise en frisse stukjes sinaasappel.

Amble-Florence-sandwich (1)

Daarna bestelden we nog een kopje thee. Heel on-Italiaans, maar na al die espresso’s af en toe nodig! Amblé maakte ons nog blijer dan we al waren, met echte Clipper-thee en als klap op de vuurpijl lepeltjes uit eigen land:

Amble-Florence-sandwich (2) Amble-Florence-sandwich (3)

Na de thee wachtte een fototocht door Florence, maar we mochten niet weggaan voor we beloofden de volgende dag terug te komen voor een lichte brunch. Dat deden we maar al te graag, dus nog geen 24 uur later zaten we weer bij Amblé, dat inmiddels al bijna als thuis voelde. Er was een heus plekje voor ons, i due blogger olandesi, gereserveerd:

Amble-brunch (1) Amble-brunch (2) Amble-brunch (3) Amble-brunch (4) Amble-brunch (5)

Ook genieten van al het moois en lekkers bij Amblé? Je vindt dit unieke adresje met fresh food & old furniture aan het Piazzatte dei Del Bene 7a in Florence.

Amble-logo

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *