Download gratis de Ciao tutti app

Wandelen op Capri – prachtige panorama’s & verfrissende citroengranita

Gisteren nam Saskia je mee naar keizerlijk Capri, met tips voor een bezoek aan onder meer Villa Jovis, het ‘zwembad van Tiberius’, stijlvolle shops en de tuinen van Augustus.

Faraglioni-rotsen-Capri (1)

Capri is echter ook het perfecte decor voor een mooie wandeling, zeker in het voor- en najaar, als de natuur op haar mooist is en de zon nog niet te hoog aan de hemel staat. Een van de mooiste routes loopt vanaf het Piazzetta naar de Arco Naturale en weer terug. De wandeling duurt ongeveer drie uur, dus zorg voor genoeg drinken, bescherming tegen de zon en een Caprese versnapering voor onderweg.

Arco-Naturale-Villa-Jovis-Capri

Wandel vanaf de Via Le Botteghe richting de Quadrivio della Croce. Neem de Via Matermania, wandel deze straat helemaal uit en sla het geplaveide weggetje aan je linkerhand in, dat uitkomt bij de 121 treden tellende trap die naar de Arco Naturale leidt. Deze twaalf meter lange rotsbrug, die ooit een grot vormde maar inmiddels is uitgesleten tot een boog, is een machtig mooi natuurfenomeen.

Capri-wandelen-Arco-Naturale

Vanaf hier leidt (net achter het restaurant) een smalle trap naar de start van de Pizzolungo-route, die via de Grotta di Matermania naar het uitkijkpunt aan de Via Tragara leidt. De Grotta di Matermania was waarschijnlijk een heidense offerplek, gewijd aan Cybele, godin van de vruchtbaarheid. Keizer Tiberius zou de grot hebben laten ombouwen tot een spectaculair nymphaeum.

Een ander hoogtepunt langs de Pizzolungo is Casa Malaparte, dat ook wel Casa Come Me (‘huis net als ik’) wordt genoemd. Een waar architectonisch meesterwerk van de hand van Adalberto Libera, op de Punta Massullo, hoog boven de zee. Helaas is het huis niet geopend voor publiek.

Uiteindelijk leidt de Pizzolungo je naar de Via Tragara waar je wordt verwelkomd door een prachtig stukje poëzie van Pablo Neruda, die korte tijd op Capri woonde, en – net als overal op Capri – kleurrijke keramieken wegwijzers.

Capri-Via-Tragara-Pablo-NerudaCapri-Via-Tragara-wandelen (2) Capri-Via-Tragara-wandelen (3) Capri-Via-Tragara-wandelen (4)Capri-Via-Tragara-wandelen (5) Capri-Via-Tragara-wandelen (6)

Maak een korte tussenstop bij het groene kioskje waar Maria, al zingend en lachend in het dialect van het eiland, een heerlijk glas sinaasappel/citroensap of een citroengranita voor je maakt. Een heerlijke dorstlesser boordevol vitamine C!

Capri-Via-Tragara-wandelen (8) Capri-Via-Tragara-wandelen (9) Capri-Via-Tragara-wandelen (10) Capri-Via-Tragara-wandelen (11)Capri-Via-Tragara-wandelen (11b)Capri-Via-Tragara-wandelen (12)

Aan het einde van de Via Tragara ligt een weids belvédère, waar je uitkijkt over de Faraglioni en over de jachten die als sterren in het blauwe zeewater schitteren.

Capri-Via-Tragara-wandelen (16)Capri-Via-Tragara-wandelen (15)

Op pad met een picknickmand
Om je de allermooiste panoramapunten op Capri te laten zien, besloten Holly en Gianluca van Ristorante Michel’angelo een aantal wandelroutes uit te stippelen. Bij de route krijg je een goed gevulde picknickmand. Zo word je na een wandeling niet alleen beloond met een uniek uitzicht, maar ook met allerlei lekkers! In de blog ‘Picknick with a view’ lees je meer over deze picknicks op Capri.

picknick-with-a-view-Capri-Ristorante-Michelangelo (5)

Nog veel meer tips voor Capri & omgeving
Nog veel meer tips vind je in onze Special Napels & de Amalfikust (met ook Capri, Ischia, Procida en de Cilento), een digitale reisgids met meer dan 400 pagina’s kleurrijke inspiratie voor dit prachtige stukje Italië.

Ciao-tutti-Special-33-Napels-Amalfikust-Capribekijk alvast een preview van 30 pagina’s via deze link

Bestel Napels & de Amalfikust voor € 6,95

De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling krijg je zowel op je scherm als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in PDF-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten, je pc, je laptop of tablet, van alle moois in je nieuwe Special genieten.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *