Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ontdek de magie van Capri – de beste tips voor een bezoek aan dit betoverende eiland

Capri is een bestemming waar veel mensen over dromen. Al van oudsher heeft het eiland een enorme aantrekkingskracht op mensen en nog steeds weet Capri mensen te verleiden en te betoveren.

Een trip naar Napels of Sorrento wordt dan ook vaak gecombineerd met een bezoek aan dit kleine eiland in de Golf van Napels. Maar wat moet je zien en doen op Capri?

Felicia Giordano van Salerno Travel heeft afgelopen week een nieuw e-book uitgebracht dat volledig in het teken staat van dit eiland. In De magie van Capri deelt ze de beste tips voor een bezoek aan het eiland.

Schilderachtig Capri

Felicia: ‘Van kleins af aan was ik al nieuwsgierig naar het eiland Capri. In mijn vaders restaurant in Rotterdam hing namelijk een enorm schilderij van Capri, van de hand van kunstenaar John Bakker. Hiermee wilde mijn vader zijn gasten laten zien hoe mooi het gebied was waar hij vandaan kwam.

Met een azuurblauwe zee en de Faraglioni die uit zee staken, was het een prachtig schilderij waarmee de schoonheid van het eiland bijna tastbaar leek. Het wist niet alleen de gasten te betoveren, het wakkerde ook mijn nieuwsgierigheid naar deze sprookjesachtige plek aan.

Tijdens de lange zomers die ik als kind in Tramonti doorbracht, kon ik af en toe een blik op het eiland werpen wanneer we over de kustweg reden. Pas in mijn tienerjaren zette ik er voor het eerst voet aan wal.

Onvoorbereid en zonder enig idee waar ik moest zijn, dwaalde ik in de drukte van het eiland rond. Even snel je telefoon tevoorschijn halen en wat tips online opzoeken, kon in die tijd nog niet. De warmte en drukte ontmoedigden me echter niet om terug te keren, iets wat ik in de jaren die volgden nog vele malen zou doen.

Authentiek Capri

Ik leerde langzamerhand het echte Capri kennen. Ik maakte vrienden, ontdekte bijzondere verhalen, proefde van traditionele gerechten en genoot van spectaculaire zonsondergangen.

Het zorgde ervoor dat ik het eiland met totaal andere ogen bekeek dan tijdens mijn eerste bezoek. Een goede voorbereiding is essentieel wanneer je Capri op z’n best wilt ervaren. Om die reden ben ik in de pen geklommen om met mijn kennis en ervaring toekomstige Capri-bezoekers op weg te kunnen helpen.

Wie mij kent, weet dat ik graag de authentieke plekjes van de regio Campanië deel. Om Capri onder de aandacht te brengen, een plek die zeker geen publiciteit meer nodig heeft, voelde dan ook een beetje als een uitdaging.

Door als uitgangspunt vast te houden aan mijn principe om de ware ziel van een plek te laten zien, wist ik welke verhalen en tips ik wilde delen, zodat iedereen het eiland in zijn of haar hart kan sluiten.

De wereld achter het masker

Het lezen van The masque of Capri, een boek geschreven door eilandbewoner Edwin Cerio, maakte mij nog enthousiaster om aan de slag te gaan. Aan de hand van mythologische verhalen over de oorsprong van het eiland en feitelijke geschiedenis neemt hij je mee in de historie van Capri, tot halverwege de vorige eeuw.

Zijn verhalen laten de ontwikkelingen van het eiland zien, dat zich uiteindelijk ontpopte als populaire toeristische bestemming waar door de eilandbewoners handig op ingespeeld werd.

Cerio benadrukt in het boek echter dat ‘achter het masker dat het eiland draagt, zijn ware gezicht schuilgaat: het Capri van de capresi, eeuwenoud en nobel.’ Dat is exact het Capri waar ik je kennis mee wil laten maken.

Ik wil je meenemen de diepte in, door je de bijzondere en bijna magische pracht van het eiland te laten zien. Ik doe dit door met name plekken en activiteiten onder de aandacht te brengen waar je in contact komt met de eilandbewoners. Wie kan immers beter de verhalen vertellen en de geheimen van het eiland blootleggen dan de capresi zelf?

Digitale reisgids De magie van Capri

In De magie van Capri heb ik mijn persoonlijke tips verzameld zodat jij het eiland kunt ervaren zoals ik het ken. Het zijn allemaal plekken waar ik zelf graag kom, van een salumeria waar je een heerlijk broodje kunt laten bereiden tot een plek waar je uitgebreid kunt tafelen met producten uit eigen tuin.

Het allerleukste zijn de verborgen plekjes waar je de pracht van het eiland even voor jezelf lijkt te hebben. Ik deel ook mooie tips voor een unieke lokale ervaring. Zo laat ik zien bij welke caprese je thuis aan kunt schuiven voor een maaltijd, waar je in een betoverende tuin wordt ondergedompeld in het eilandleven en waar je zelf de handen uit de mouwen steekt om een eilandgerecht te leren koken.

Mijn tips zorgen ervoor dat je je voor even één met het eiland voelt, de schoonheid ervaart, in aanraking komt met de warmte en gastvrijheid van de bewoners en proeft van lokaal lekkers.

De mooiste bezienswaardigheden van Capri

De voornaamste bezienswaardigheden ontbreken natuurlijk evenmin. Het zou een onvolledig beeld van Capri geven en het is juist mijn doel om het eiland zo goed en eerlijk mogelijk te portretteren.

Hoewel het op deze plaatsen erg druk kan zijn, vind ik dat ze onlosmakelijk deel uitmaken van wat het eiland zo uniek maakt. Wel laat ik weten waar je drukte kunt verwachten en wat de beste tijden zijn voor een bezoek.

Ik tip ook een aantal fijne accommodaties, geef informatie over vervoer naar en op het eiland en laat je zien waar je moet zijn voor het huren van een scooter.

Dagprogramma’s en kaart

Ik raad altijd aan om meerdere dagen op Capri door te brengen. Op die manier proef je het beste van de heerlijke sfeer die het eiland ademt en krijg je een andere kant te zien dan de vele dagjesmensen.

Niet iedereen heeft echter de tijd of mogelijkheid om hier een paar dagen te verblijven. Veel mensen varen vanaf het vasteland naar Capri om er een dag door te brengen. Je kunt dan natuurlijk niet het hele eiland zien maar je kunt zeker een goede indruk krijgen.

Speciaal voor de dagjesmensen heb ik drie mogelijke programma’s uitgewerkt met diverse stops. Het geeft je een idee van wat je in een dag tijd op het eiland kunt zien en ervaren.

Daarnaast heb ik alle tips in het e-book op een kaart gepind. Je kunt dan ter plaatse de kaart op je telefoon openen en zien welke tips er in de buurt zijn.

Ben jij er klaar voor om met mij de magie van Capri te ervaren? Download dan via deze link het e-book De magie van Capri en geniet van de voorpret van je eilandbezoek!’

Wil je ook de eilanden Ischia en Procida bezoeken? Vorig jaar publiceerde Felicia twee digitale reisgidsen met de beste tips voor je bezoek aan Ischia en Procida. Ook is er een e-book met tips voor je vakantie aan de Amalfikust. Zo vind je de allermooiste plekjes en beste tips als je vakantie in dit prachtige stukje Italië wil vieren!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Debby Phielix

    Felicia’s boek is geweldig. Ik ga in juni voor het eerst naar Capri en blijf er een paar dagen. Door Felicia’s tips en boek weet ik zeker dat deze vakantie er een word om nooit te vergeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *