Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Picknick with a view – ontdek de mooiste uitzichten van Capri

Voor de kust van Napels prijkt Capri – een sprookjesachtig eiland dat wordt omringd door blauwer dan blauwe zee en waar het prachtigste natuurschoon te vinden is. De mooiste plekjes liggen – gelukkig – ver van de route die de meeste toeristen nemen als ze het eiland bezoeken. Pas als je je een weg weet te banen door de drukte die je overvalt zodra je in de zomermaanden voet aan wal zet, ontdek je het échte Capri en vooral de unieke uitzichten die het eiland te bieden heeft.

picknick-with-a-view-Capri-Ristorante-Michelangelo (7) picknick-with-a-view-Capri-Ristorante-Michelangelo (7b)

Gelukkig werden wij bij het ontdekken van Capri geholpen door Holly, geboren en getogen in Australië maar inmiddels een Caprese in hart en nieren. Terwijl de boot na de oversteek vanuit Napels de haven binnenvaart, vangen we haar blik, die de kade aftuurt. Op zoek naar haar man, zo blijkt, met wie ze op het eiland Ristorante Michel’angelo runt.

Enthousiast vertelt ze ons dat we zeker bij hen moeten komen eten. We zeiden het al: Holly is inmiddels echt een Italiaanse eilandbewoner en zo mogelijk gastvrijer dan de Italianen zelf. Niet veel later wandelen we dan ook met haar en haar echtgenoot Gianluca mee, net even van het door de jetset gebaande pad af.

picknick-with-a-view-Capri-Ristorante-Michelangelo (7a)

Op nog geen vijf minuten van de kleurrijke drukte houden Holly en Gianluca stil voor hun restaurant. Terwijl Gianluca nog even de keuken induikt, schuift Holly gezellig met ons aan tafel. De eerste fles wijn wordt ontkurkt en we horen hoe de twee elkaar drie jaar geleden ontmoetten, in dit restaurant, waar Gianluca aan het werk was en waar Holly, die tijdens een reis door Italië ook even naar Capri hopte, aanschoof voor een diner.

Het was liefde op het eerste gezicht, zowel voor Capri als voor Ristorante Michel’angelo als ook voor Gianluca. Ze lieten elkaar niet meer los en Holly dook vol in het eilandleven. Ze hielp waar nodig in het restaurant, verkende de mooiste plekken, genoot van de mooiste panorama’s en maakte zich elk hoekje van het eiland eigen.

Al wandelend over het eiland ontstond het idee om ook andere eilandbezoekers mee te laten genieten van deze uitzichten. Want hoeveel mensen er ook elke dag richting Capri varen, voor een dagje uit of om er een vakantie door te brengen, slechts weinigen weten de écht mooie plekken te vinden. Daarvoor moet je – al is het maar een klein stukje – van de gebaande routes afwijken en vaak weet je als bezoeker niet wáár je dat precies moet doen.

picknick-with-a-view-Capri-Ristorante-Michelangelo (7c)

Om je extra van die mooie panoramapunten te laten genieten, besloten Holly en Gianluca niet zomaar wandelroutes uit te stippelen, maar ook te zorgen voor een goed gevulde picknickmand. Zo word je na een wandeling niet alleen beloond met een uniek uitzicht, maar ook met allerlei lekkers uit de keuken van Ristorante Michel’angelo.

In de speciaal ontworpen koeltas (die je mag houden, als origineel souvenir) vind je de lekkerste Caprese picknickgerechten, zoals allerlei antipasti, frittata, pasta, salade, torta caprese en vers fruit, in milieuvriendelijke verpakkingen. De picknick kan vergezeld gaan van een lokale Aglianico-wijn, maar ook andere wijnen, prosecco, limonade, water en ijskoude limoncello mogen mee op pad. Zo kun je je picknick net zo uitgebreid maken als je zelf wil.

picknick-with-a-view-Capri-Ristorante-Michelangelo (2) picknick-with-a-view-Capri-Ristorante-Michelangelo (5)

Je kiest echter niet alleen de ingrediënten van je picknick, maar ook je bestemming. Er zijn vijf verschillende opties, afhankelijk van je voorkeur voor zon/schaduw, wandelafstand, zeezicht etc. De precieze locaties zijn – natuurlijk – een verrassing. Holly en Gianluca willen immers dat je tijdens je wandeling en picknick in alle rust geniet van de schoonheid van Capri…

Dankzij de verschillende opties is een picknick op Capri een heerlijk ontspannen manier om het mooiste (en lekkerste!) van het eiland te zien en te beleven, zowel voor gezinnen als voor stelletjes (een picknick is meteen pure romantiek, toch?) maar ook voor soloreizigers. Je voelt je voor even een eilandbewoner, als je aan de hand van de aanwijzingen op de picknickplattegrond van het ene mooie uitzicht in het andere valt en al helemaal als je midden in de overweldigende natuur geniet van gerechten uit de lokale keuken.

picknick-with-a-view-Capri-Ristorante-Michelangelo (11) picknick-with-a-view-Capri-Ristorante-Michelangelo (12)

Picknicken op Capri? Via deze link kun je een van de vier verschillende soorten picknicks bestellen of een eigen, op maat gemaakte picknick samenstellen. Voor speciale verzoeken (denk aan een extra feestelijke picknick, een picknick voor bij een huwelijksaanzoek, een picknick voor een grotere groep etc). kun je Holly altijd even mailen via bookings@caprimichelangelo.com.

picknick-with-a-view-Capri-Ristorante-Michelangelo (6)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *