Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

De beste redenen om Napels en omgeving in de winter te bezoeken

Op zoek naar een geldig excuus om ook in de winterperiode een bezoek aan Italië te kunnen verantwoorden? Felicia van Salerno Travel geeft je maar liefst zes redenen om richting Napels te komen!

Felicia: ‘De winter is een heerlijke periode om Napels en omgeving te bezoeken. Bovendien heeft dit seizoen dingen te bieden die je enkel en alleen tijdens de winterperiode kunt ervaren. Kijk maar mee!

1 Kerstinkopen doen in de Via San Gregorio Armeno

Hoewel het in de Via San Gregorio Armeno het hele jaar door kerst is, is het rond de kerstperiode nog net even iets feestelijker. Tijdens de wintermaanden vindt er namelijk La Fiera di San Gregorio Armeno plaats. De straat is dan gevuld met kraampjes waar grote artiesten hun werk hebben uitgestald.

De kerstmarkt van dit jaar is opgedragen aan de in juli dit jaar overleden schrijver Luciano de Crescenzo. De Crescenzo had namelijk een voorliefde voor presepi (kerststalletjes) en schreef er zelfs een boek over, Gesù è nato a Napoli: La mia storia del presepe.

Al slenterend door deze beroemde straat kun je de origineelste kerstcadeaus aanschaffen of te gekke, handgemaakte kerstballen voor in de boom scoren.

2 Traditie van kerststallen

Waar je in de Via San Gregorio Armeno spulletjes kunt vinden om een uitgebreide kerststal in te richten, zijn er in de hele omgeving kerststallen te bewonderen. Zo vind je in elke kerk een uitgebreide presepe, de een nog mooier dan de ander.

Wanneer je nieuwsgierig bent en meer wilt zien en leren over deze kunstvorm, zijn er vaak tentoonstellingen te bezoeken waar je deze werken in alle soorten en maten kunt bewonderen.

Ook zijn er in de omgeving van Napels vaak ook levende kerststallen te bezoeken. Een bezoek tijdens de kerstperiode betekent dus kennis maken met een unieke traditie die bij deze tijd van het jaar hoort en die hier nog volop in ere wordt gehouden.

3 Genieten van traditionele lekkernijen

Zoals we van Italianen gewend zijn, gaat elke feestperiode gepaard met traditionele lekkernijen. In de kerstperiode is dit niet anders. Ook in Napels en omgeving vind je dan de heerlijkste gebakjes, zoals heerlijke mustaccioli, struffoli of de traditionele roccocò-koekjes.

Aangezien je veel van deze heerlijke hapjes enkel in de wintermaanden kunt vinden, moet dit voor zoetekauwen reden genoeg zijn om een retourtje Napels te boeken – maar anders vind je in deze blog nóg meer culinaire decemberverrassingen in Campanië…

4 Luci d’Artista in Salerno

Niet alleen in Napels kun je genieten van de typische kerstsfeer, ook in het nabijgelegen Salerno is er genoeg te beleven. Jaarlijks wordt de stad namelijk tijdens Luci d’Artista versierd met duizenden lichtjes. Je kijkt echt je ogen uit en waant je even in een sprookjeswereld, waar de ene prachtige creatie zich afwisselt met de ander.

Zo is de Villa Comunale omgetoverd tot een dierentuin met allerlei verschillende diersoorten, vind je in het historisch centrum de beroemde citroenen van de Amalfikust en de keramiek van Vietri sul Mare.

Het beroemde reuzenrad schittert ook dit jaar weer langs de boulevard, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. De lichtjes zijn steeds te bewonderen van half november tot half januari.

5 Rust langs de Amalfikust

Een andere goede reden is dat je in deze periode in alle rust kunt genieten van de schoonheid van de Amalfikust. Het hele jaar door is deze kust schitterend, maar de kleuren in de wintermaanden zijn spectaculair.

In de kleine dorpjes langs de kust zijn veel winkeltjes, restaurants en barretjes in de wintermaanden weliswaar gesloten, maar de schoonheid van de kust is gelukkig altijd aanwezig.

foto’s: Leny Boerstra

Wil je dus écht genieten van de pracht van de natuur en in alle rust rond kunnen dwalen door de karakteristieke straatjes van de kustplaatsen, dan is de winterperiode de aangewezen periode.

Daarnaast is deze periode ook zeer geschikt voor een stevige wandeling. Wanneer het niet geregend heeft (anders kan het glad zijn), is het bijvoorbeeld heerlijk om het Pad van de Goden te lopen, de frisse lucht in te ademen en te genieten van het kraakheldere uitzicht dat reikt tot het eiland Capri.

6 Traditioneel gerecht leren maken voor het kerstdiner

Nog een goede reden om een ticket Napels te boeken, is om indruk te kunnen maken bij het kerstdiner. In Napels kun je namelijk bij een local thuis een traditioneel pastagerecht leren bereiden. Met de fijne tips van ervaren kok Michelle kun jij straks met dit gerecht je vrienden en familie verrassen aan de kersttafel.

Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon heel erg gezellig en zorgt Michelle, met heerlijke hapjes en drankjes, altijd enorm goed voor haar gasten.

Genoeg redenen dus om ook in de wintermaanden een ticket naar het zuiden van Italië te boeken!’

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *