Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Bologna – piazza’s, pasta & portici

Ciao tutti! Omdat Bologna letterlijk en figuurlijk zo’n heerlijke stad is, stippelden we er een unieke route uit die je het beste van de stad laat zien: de mooiste pleinen, de lekkerste adressen voor pasta en andere delicatessen en de langste portici.

City-Walk-Bologna-piazza-pasta-portici

Ga je met ons mee op een heerlijke ontdekkingstocht in Bologna, stad van ruime pleinen, van verse pasta en van portici, van scheve torens en van studenten?

Ciao-tutti-City-Walk-Bologna-4 (1)

Bologna – de buik van Italië

Bologna heeft niet voor niets de bijnaam la grassa, ‘de vette’. Die bijnaam dankt de stad aan de verse pasta, met name de gevulde variant, aan de ragù alla bolognese, aan de mortadella, aan de lasagne… Bologna is dan ook met recht ‘de buik van Italië’.

Ciao-tutti-City-Walk-Bologna-4 (2)

La rossa en la dotta

Een tweede bijnaam van Bologna is la rossa, de rode. De oorsprong van deze naam is niet helemaal duidelijk. Is het vanwege de rode kleur van gevels en daken of vanwege de politieke overtuiging van de Bolognese bevolking?

Ten slotte kennen we Bologna nog als la dotta, de geleerde. Bologna is namelijk de oudste universiteitsstad ter wereld. Nog steeds herbergt de stad studenten met de meest uiteenlopende nationaliteiten. Naast klassieke faculteiten als rechten en psychologie kent Bologna zelfs een ijsuniversiteit…

Ontdek het beste van Bologna

Ontdek zowel de vette, de rode als de geleerde kant van Bologna tijdens een unieke wandeling door de stad, inclusief een kennismaking met Neptunus, een cappuccino bij Caffè Zanarini, een bezoek aan het Palazzo dell’Archiginnasio, shoppen en smullen in de culinaire vierhoek Quadrilatero, een wandeling door het voormalige getto, het beklimmen van een van de scheve torens van Bologna, genieten van de sfeer op het Piazza Santo Stefano en een blik op Michelangelo’s meesterwerk in de San Domenico.

Ciao-tutti-City-Walk-Bologna-4 (4)

Als extra suggestie tippen we een wandeling onder zeshonderdzesenzestig bogen, mooie street art en culinaire adresjes voor een heerlijke afsluiting van de wandeling.

Wil je al dit moois én lekkers in Bologna ontdekken? Ga dan op pad met onze City Walk, langs piazza’s, portici en pasta! Je kunt de wandeling downloaden via onderstaande button.

Download Bologna – piazza’s, pasta & portici

Geniet van buonissima & bellissima Bologna!

Deze Ciao tutti City Walk is een digitale uitgave. Na aankoop ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (pc, laptop, tablet en smartphone) raadplegen.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *