Home » Nieuws uit Italië » De mooiste bibliotheken in Rome
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

De mooiste bibliotheken in Rome

Massimo Listri, een wereldwijd beroemd en geroemd fotograaf die in Florence woont, huist tijdelijk even in Rome met zijn collectie Biblioteche (‘Bibliotheken’). Listri is gespecialiseerd in architectuur- en interieurfoto’s, hetgeen bij de prachtige bibliotheekinterieurs nog mooier tot uiting komt dan anders.

In de Biblioteca Angelica aan het Piazza Sant’Agostino te Rome (sowieso een aanrader om te bezoeken!) kun je nog tot en met 31 januari 2013 genieten van zijn mooiste bibliotheekfoto’s. Een klein voorproefje:

Sevilla
Kremsmunster
Florence
Dublin
Palermo
Napels
Rome
Praag
St. Gallen
Chantilly

Zijn liefde voor boeken spat van deze serie af; je ruikt bijna de geur van de oude, ingebonden boekwerken en voelt de plechtige stilte die in deze oude bibliotheken hangt. Voor deze serie reisde Listri heel Europa door, van Palermo naar Praag, van Sevilla naar Dublin. Hij liet zich leiden door de schitterendste combinaties van boeken, meubels en kunstobjecten, in de prachtigste interieurs.

Als boekenliefhebber wil je niet anders dan al deze plekken aan je wish list toevoegen en ze met eigen ogen gaan zien. Een mooie doelstelling voor 2013!

Carte di Natale
Onder de naam Carte di Natale openen vandaag overigens alle staatsbibliotheken en –archieven in Italië van 9.00 tot 20.00 uur hun deuren. Aan de hand van de boeken, documenten, foto’s, postzegels, schetsen en andere fascinerende schatbewaarders maak je een reis door de tijd, naar ‘het hart van de cultuur die ons land groot heeft gemaakt’ (aldus de brochure die speciaal voor de gelegenheid is gemaakt). Het is ook een unieke gelegenheid om deze gebouwen eens van binnen te bekijken; ze hebben vaak prachtige interieurs, met fresco’s, schilderingen en andere historische versieringen. Een aanrader als je vandaag in Italië bent!

Listri was overigens ook ooit in Amsterdam, om de mooiste interieurs van onze hoofdstad te fotograferen. Ik schreef daar de blog ‘Amsterdam door Italiaanse ogen’ over.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

2 reacties

  1. Ik zou dolgraag nu naar Italië gaan om deze bibliotheken te bekijken, uitdaging voor van de Zomer.

  2. Bellissime!! Moet echt een prachtige tentoonstelling zijn. Hopelijk kom ik voor 31 januari nog een keer in Rome.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *