Home » Italiaans eten » Troostrijk Italiaans herfstmenu
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Troostrijk Italiaans herfstmenu

In de herfst begint het bij Antoinette van de heerlijke blog Italiaans Koken met Antoinette te knagen en te rommelen. Antoinette: ‘Ik krijg honger! Meer dan in de zomer. Krijg ik bij flinke hitte soms bijna geen hap door mijn keel, als de blaadjes beginnen te vallen lust ik er wel pap van. Dan wil ik troostvoer. Veel en vaak!

Processed with MOLDIV

We openen het troostrijke menu met hartverwarmende gnocchi van griesmeel van harde tarwe. Dit is een van de lievelingsgerechten van Ottolenghi en ook van mij. Deze gnocchi uit Rome doen het ook prima als lunch.

gnocchi-alla-romana-Italiaan-Koken-met-Antoinette

Daarna komen polpette al sugo op tafel; gehaktballetjes, tomatensaus en mozzarella. Troostvoller kan niet. Geef er knapperig brood bij. Dat doop je in het laatste restje saus op je bord. Bord schoonvegen, opeten, vingers aflikken en klaar!

gehaktballen-tomatensaus-polpette-sugo-Italiaans-Koken-met-Antoinette

Wie houdt er nou niet van appeltaart? Ook in Verona zijn ze er dol op en maken ze appeltaart met amandelen. Drink er lekker koffie naast, net als in Nederland. Dus niet op z’n Italiaans, pas na het gebak.

appeltaart-amandelen-Italiaans-Koken-met-Antoinette

Il marito (mijn man) doet dat ook als hij thuis of in de trattoria is. Hij moet er wel duidelijk om blijven vragen. ‘, un caffè, graag tegelijk met het gebak, giusto.’ Dat soort strenge Italiaanse regels verandert nooit! Maar soms trekken we ons daar lekker niks van aan en genieten we van appeltaart mét koffie.’

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *