Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Woedende pasta: penne all’arrabbiata

Nu de kou zijn intrede heeft gedaan, laten we ons verwarmen door penne all’arrabbiata. Deze pikante pasta, die oorspronkelijk vooral in het zuiden van Italië werd gegeten, dankt zijn naam (arrabbiata betekent woedend) aan de pepertjes die gebruikt worden en die wel eens voor een rood aangelopen gezicht kunnen zorgen, net als bij een woede-uitbarsting.

peperoncino

De penne all’arrabbiata staat in korte tijd op tafel en je hebt er niet veel bijzondere ingrediënten voor nodig. Duik op deze koude middag dus snel de warme keuken in om ervoor te zorgen dat de Italiaanse warmte tot in de puntjes van je tenen doordringt.

pasta-arrabbiata

Ingrediënten (voor 6 personen): 2 teentjes knoflook | 2 rode pepers | 500 gram penne | 500 gram ontvelde tomaten | extra vergine olijfolie | zout

Hak de teentjes knoflook fijn en snijd de rode pepers in ringetjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook en de pepertjes. Voeg na een paar minuten de fijngeprakte tomaten en een snufje zout toe. Doe het deksel op de pan en laat ongeveer 15 minuten pruttelen. Roer af en toe door.

Kook in de tussentijd de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking in voldoende water met zout al dente. Giet af en meng de penne en de saus goed door elkaar. Buon appetito!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *