Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Orecchiette – ‘oortjespasta’ uit Puglia

Puglia staat bekend om zijn orecchiette – pasta in de vorm van kleine oortjes. Dat stond gisteravond na aankomst dan ook al meteen op het menu – met broccoli en een beetje rode peper. We zijn ten slotte in het temperamentvolle zuiden!

orecchiette

Het recept is simpel, maar smaakvol – ideaal na een lange reis en een prima begin van een paar dagen toeren door Puglia.

Ingrediënten (voor 2 personen): 100 gram orecchiette | 1 stronk broccoli | 1 teentje knoflook | een halve rode peper | extra vergine olijfolie | peper en zout

Maak de broccoli schoon en verdeel hem in roosjes. Kook de broccoliroosjes in een ruime hoeveelheid water met zout beetgaar. Haal de broccoli uit het water en kook de orecchiette in hetzelfde water volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de fijngehakte knoflook met een halve rode peper, in ringetjes. Voeg na korte tijd de broccoliroosjes toe en bak ze even mee. Giet de pasta af, meng de broccoli erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Met je neus in de oortjes
Ben je in augustus in Puglia, dan val je met je neus in de oortjes. De Pugliesi vieren dan namelijk de Sagra dell’Orecchiette, een culinair festijn dat geheel aan deze bijzondere pasta is gewijd. Via de speciale website blijf je op de hoogte van het oortjesfeest.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. nog lekkerder met ROMANESCO vind ik persoonlijk!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *