Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Winter in Venice | Dream of Venice

Winters Venetië had veel verrassingen voor ons in petto. We maakten kennis met verstilde plekjes in de stad, goed verborgen in de wijk Castello maar soms ook net om de hoek van de trekpleisters die in de zomer bedolven worden onder de hoeveelheid toeristen die allemaal met eigen ogen willen zien hoe mooi het hier is. We ontmoetten creatieve, kunstzinnige Venetianen, proefden van de lekkerste baccalà mantecato, bezochten in alle vroegte de vismarkt bij Rialto en aten borden vol risotto.

venetie-gondel-deur

We lieten ons betoveren door het diffuse winterlicht, dat de kleuren van de Venetiaanse palazzi mooier liet uitkomen dan we ooit zagen. We zagen hoe de mist zich langzaam terugtrok aan de horizon, om Venetië de ruimte te geven om voluit te stralen in de winterzon. We zagen marktkramen vol wintergroenten, droomden weg op de klanken van een opera in een palazzo aan het Canal Grande en snoven hier en daar al de geur op van frittelle, het traditionele carnavalslekkers.

Om al die herinneringen te koesteren en nieuwe dromen aan te wakkeren, kregen we van JoAnn Locktov, uitgeefster bij Bella Figura Publications, een prachtig fotoboek met de titel Dream of Venice. Het boek bevat schitterende foto’s van betoverende plekken in Venetië: palazzi aan het water, boogramen die je een stiekeme blik op een plafondfresco gunnen, reflecties in het water, stille steegjes, bijzondere bruggetjes…

Dream-of-Venice

Bij elke foto droom je even weg, net als bij de fragmenten die de foto’s vergezellen. Bekende en minder bekende Venetiëliefhebbers schreven een gedicht over Venetië of hebben een persoonlijke ervaring met Venetië opgetekend. Onder anderen Woody Allen, Marcella Hazan, Patrizia Gucci, Marina Fiorato, Peggy Guggenheim, David Hewson en Patricia Highsmith brengen een unieke ode aan de stad.

Dream-of-Venice-2 Dream-of-Venice-3 Dream-of-Venice-4 Dream-of-Venice-6 Dream-of-Venice-7

Patrizia Gucci schrijft bijvoorbeeld Winter in Venice: ‘Slightly twisted and full of color, this house seems to be talking to the other buildings, involved in a conversation. From the windows, the curtains are alive, shaken by the wind and the sun. Una meraviglia – a wonder – in the only city that makes you wish, while closing your eyes, to relive each moment just as it has appeared.’

Dream-of-Venice-5

Ook dromen van Venetië? Dream of Venice is via deze link te koop bij bol.com.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *