Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Vrouwen van Italië – leven en liefde op z’n Italiaans

Aan de vooravond van La Festa della Donna, waarbij de Italiaanse dames onder meer worden verrast met kleurrijke bosjes mimosa, duiken we in het boek Vrouwen van Italië van de in Rome wonende journalist Ewout Kieckens.

Ewout: ‘Italiaanse vrouwen boeien mateloos door hun bijna natuurlijke elegantie. Dat vinden tientallen mannen uit Nederland, andere West-Europese landen, de Verenigde Staten en Australië die met een Italiaanse vrouw in Italië wonen of hebben gewoond.

Als het gaat om het flirten, is Italië het mekka. Maar de Italiaanse vrouw heeft een hoge prijs. Ze geeft haar hart, haar ziel en haar vlees pas na lange tijd. Voordat de pijl van Cupido doel treft, zijn veel schietoefeningen nodig en geeft zij zich dan toch gewonnen, dan is het spel nog niet gespeeld.

De Italiaanse vrouw wijdt zich aan haar liefde – en ook de seks wordt niet vergeten, zeggen buitenlanders, maar ze houden de vinger aan de pols. Vreemdgaan is verre van uit te sluiten. Als een Italiaanse vrouw met haar partner samenwoont, verwent ze hem, een aangenaam en onverwacht extraatje omdat het zeldzaam is in Nederland en andere westerse landen. Mannen moeten dan niet vergeten haar te adoreren.’

Het beeld dat de auteur van de Italiaanse vrouw schetst, is gebaseerd op interviews met tientallen buitenlandse mannen. Hun observaties en ideeën zijn in een lopend verhaal opgenomen en geordend naar thema’s als flirten, jaloezie en familiebanden. Het boek biedt een lichtvoetig en humoristisch portret van de Italiaanse vrouw en de Italiaanse maatschappij.

Lees meer in

Vrouwen van Italië – leven en liefde op z’n Italiaans | Ewout Kieckens | ISBN 9789492500731 | € 17,95 | Edicola Publishing | bestel Vrouwen van Italië via deze link bij bol.com

Bekijk alvast deze video waarin Ewout Kieckens in Rome meer vertelt over zijn boek:

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *