Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Tussen de regels – een nieuwe zaak voor commissario Brunetti

Al sinds 1981 woont Donna Leon in Venetië, waar haar beroemde reeks boeken zich ook altijd afspeelt. Samen met commissario Guido Brunetti dwaal je door smalle steegjes, met natuurlijk zo nu en dan een boottochtje, schuif je aan voor lunch en diner (belangrijke onderdelen in Brunetti’s leven) en denk je mee over de verschillende misdaden en mysteries waar Brunetti elk boek opnieuw mee te maken krijgt.

Dat we elk boek even opnieuw in de huid van Brunetti kunnen kruipen, is precies waarom we elke keer weer uitkijken naar een nieuw boek van Donna Leons hand. Door haar uitgebreide omschrijvingen brengt ze Venetië voor je ogen tot leven. Om dit gevoel te kunnen overbrengen, moet ze de stad op haar duimpje kennen en er grenzeloos van houden – net als haar alter ego Brunetti.

Sinds kort is er in het Nederlands weer een nieuw deel in de reeks (die je overigens makkelijk ook als losse boeken kunt lezen) toegevoegd:

Tussen-de-regels-Donna-Leon

Deze keer wordt de commissario geconfronteerd met een wel heel bijzondere diefstal. In de Biblioteca Merula, een academische bibliotheek waar veel waardevolle boeken en manuscripten bewaard worden, zijn kostbare pagina’s gestolen uit enkele zeldzame boeken – en sommige boeken zijn in hun geheel verdwenen. Alle sporen leiden naar een Amerikaanse professor die al enige tijd onderzoek deed in de bibliotheek. Van hem ontbreekt echter elk spoor…

De medewerkers zijn geschokt, niet zozeer om de financiële strop die deze diefstal met zich meebrengt maar vooral door het verlies van historisch erfgoed. Daar komt nog bij dat een aantal van de gestolen of beschadigde boeken aan de bibliotheek is geschonken door een rijke Venetiaanse dame van adel. Uiteraard mag zij nog niets van de diefstal weten – als zij haar (financiële) steun aan de bibliotheek staakt, zou dat desastreuze gevolgen hebben voor het voortbestaan van de Biblioteca Merula.

Brunetti gaat net als anders kalm en omzichtig te werk, met alle tijd voor reflectie, gesprekken en wandelingen door Venetië. Het blijft heerlijk om hem te volgen voor een caffè, een pranzo of een bezoek aan een mogelijk betrokkene. Alleen al om de sfeer van Venetië is elke nieuwe Donna Leon weer genieten.

Uiteindelijk neemt de zaak een andere wending dan verwacht – maar daar zullen we nog niets over verklappen – dat moet je als lezer zelf ontdekken!

Tussen-de-regels-Donna-Leon

Tussen de regels | Donna Leon | ISBN 9789023490968 | € 18,90 | uitgeverij Cargo | bestel Tussen de regels via deze link bij bol.com | ook verkrijgbaar als e-book

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *