Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Palazzo Contarini del Bovolo – het slakkenhuis van Venetië

San Marco is de bekendste en dus ook de drukste sestiere, wijk, van Venetië. Het Piazza San Marco, de grootste trekpleister van deze wijk, trekt elk jaar miljoenen mensen die er onder andere de schitterende Basilica di San Marco komen bewonderen.

Toch zijn er ook in dit drukke stukje Venetië minder drukke pareltjes te vinden, zoals het Palazzo Contarini del Bovolo, het Museo Fortuny en het gezellige Campo Santo Stefano.

Palazzo-Contarini-del-Bovolo-Venetie (1)

Je vindt het Palazzo Contarini del Bovolo midden in de wijk San Marco, aan de Corte Contarini del Bovolo. Het palazzo is beroemd vanwege het trappenhuis aan de buitenzijde van het gebouw, dat wel wat weg heeft van een slakkenhuis. Vandaar ook de naam: bovolo is Venetiaans voor slakkenhuis.

Palazzo-Contarini-del-Bovolo-Venetie (2) Palazzo-Contarini-del-Bovolo-Venetie (3)

Het trappenhuis is in 1499 gebouwd, waarschijnlijk door Giovanni Candi, in opdracht van Pietro Contarini, die zijn palazzo wilde verfraaien met iets bijzonders. Nu is het slakkenhuis in handen van IRE (Istituzione di Ricovero e di Educazione).

Je kunt de toren van dinsdag tot en met zondag tussen 10.00 en 13.30 uur en tussen 14.00 en 18.00 uur beklimmen voor een spectaculair uitzicht over Venetië. Kijk op de website ScalaContarinidelBovolo.com voor meer informatie.

Palazzo-Contarini-del-Bovolo-Venetie

Campo Manin
Palazzo Contarini del Bovolo ligt vlak bij het Campo Manin. Dit plein is vernoemd naar Daniele Manin, een van de hoofdrolspelers in de strijd van de patriotten tegen de Oostenrijkers, in 1849. Manin streed voor Venetiaanse onafhankelijkheid.

Campo-Manin-Venetië

Campo Santo Stefano
Op het altijd gezellige Campo Santo Stefano werden vroeger stierengevechten georganiseerd. In 1802 werden deze gevechten verboden omdat er tijdens een gevecht meerdere toeschouwers overleden. Niet door toedoen van een stier, maar omdat een deel van de tribunes instortte. Nu vind je aan het plein veel gezellige barretjes en restaurants. Haal zeker een ijsje bij Paolin, een van de beste gelaterie van Venetië.

Campo-Santo-Stefano-Venetië (2)

Bezoek zeker ook de kerk, de Santo Stefano, met prachtig versierde plafonds. In de kerk ook een plaquette ter ere van doge Morosini, die onder andere bekend is geworden omdat hij in het Parthenon in Athene buskruit liet ontploffen. Op het plein zelf geen doge, maar een standbeeld van Niccolò Tommaseo, die als ideoloog een grote rol speelde bij de eenwording van Italië.

Campo-Santo-Stefano-Venetië (1)

Nog meer moois in Venetië
Als je een dag, een weekend of langer naar Venetië gaat, dan mag je al onze verhalen, tips en foto’s niet missen. Download voor een compleet overzicht onze Special via onderstaande button en neem hem op je tablet of smartphone mee naar Venetië – en geniet thuis achter je computer of laptop al lekker van de voorpret!

Ciao-tutti-Special-19-Venetië

Bestel de Special over Venetië

De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling krijg je zowel op je scherm als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (computer, laptop, smartphone en/of tablet) van alle moois in de Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *