Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Welkom in de wereld van Podere del Buongustaio in Umbrië!

Stel je eens voor: zo ver je maar kunt kijken, verwen je je ogen met de betoverende heuvels die het landschap van Umbrië zo kenmerken, in het voorjaar en de zomer frisgroen, in de herfst een waar kleurenpalet waar Picasso goed mee uit de voeten zou kunnen.

Dat uitzicht krijg je elke dag opnieuw cadeau als je logeert bij Podere del Buongustaio, het landgoed voor de vakantievierder met een uitzonderlijk goede smaak. Deze agriturismo wordt gerund door de Nederlandse Adje Middelbeek, die van dit vergeten paradijsje een heerlijk vakantieverblijf maakte en er ook zelf nog elke dag van geniet, samen met haar driee teckels, Joep, Menke en Mijntje.

Podere del Buongustaio is van origine een boerderij uit 1830. In 2011 werd het landgoed door Adje nieuw leven in geblazen. Het pand werd volledig gerestaureerd en kreeg een bijzondere en stijlvolle historische uitstraling.

Een aantal authentieke elementen, zoals de plavuizen vloeren en de zo karakteristieke eiken balken is behouden. Het interieur is zorgvuldig ontworpen met een goed gevoel voor stijl, kleur en materialen. Dit vind je dan ook terug in de vele decoratieve elementen, zoals prachtige schilderijen, sculpturen en foto’s.

Deze prachtige plek is perfect voor een ieder die op zoek is naar rust en optimaal genieten. Zie je je zelf al zitten, aan de rand van de ecologische zwemvijver, onder het genot van een goed glas wijn, wegdromend bij de prachtige vergezichten…

In de omgeving is het namelijk de schoonheid van de natuur die voorop staat. In de bossen rond de podere vind je vele soorten paddenstoelen, zoals eekhoorntjesbrood en zwarte trompet. Ook truffels en verschillende kruiden zijn hier in het wild te vinden.

Maar dat is nog niet alles: je komt hier ook wilde zwijnen, stekelvarkens, herten en fazanten tegen. De wijn- en olijfboomgaarden ontbreken uiteraard ook niet. Op het terrein van Podere del Buongustaio staan tweehonderd olijfbomen, waarvan Adje heerlijke olijfolie maakt.

Montegiove en omgeving
Podere del Buongustaio grenst aan het oude dorp Montegiove, dat is gebouwd rondom het dertiende-eeuwse Castello di Montegiove, dat al generaties lang eigendom is van de markiezen Misciatelli. Het is zonder twijfel een van de oudste kastelen in Umbrië.

Castello di Montegiove is zeer goed bewaard gebleven en verkeert in prima staat. Het is erg indrukwekkend met zijn ongelooflijk dikke stenen muren zijn gracht en ronde hoektoren. Boven de deur bevindt zich het familiewapen en binnen is er een grote binnenplaats met een centrale bron, kantelen en een kapel gewijd aan de Heilige Angelina.

De huidige markies, Lorenzo Misciatelli, woont samen met zijn gezin in het kasteel en runt een bloeiende wijnmakerij, die een Orvietano Rosso DOC en een Umbria Rosso IGT produceert, een 1200 hectare groot landgoed met olijfboomgaarden en een kudde Chianina-koeien die regelmatig even komen buurten bij Podere del Buongustaio.

Ook dicht bij Podere del Buongustaio ligt de prachtige tuin van La Scarzuola. Dit Franciscaner klooster, gesticht door Sint Franciscus van Assisi in 1218, ontleent zijn naam aan ‘scarza’, een moerasplant die de heilige gebruikte om een hut te bouwen als onderdak. Vanuit de hele wereld komen mensen deze mystieke plek bewonderen.

Op het terrein van het voormalige klooster creëerde architect Tomaso Buzzi zijn idee van een ideale stad, met onder andere zeven theaters in combinatie met elementen van symboliek, allegorieën, astronomie, magie en doolhoven. Het is een boeiende, fantastische en sprookjesachtige plaats die je niet mag missen als je bij Podere Buongustaio verblijft.

foto: Binomio77 | UmbriaTu

Samen koken met Joop Zwiep
In het voor- en najaar organiseert Adje Middelbeek samen met Joop Zwiep een fantastische wijn/food/kook-reis. Vijftien jaar lang heeft Joop in zijn restaurant Idylle (bekroond met een Michelin-ster) vele gasten laten genieten van zijn kookkunst, nu doet hij dat op een interactieve manier in zijn kookatelier.

Tijdens de reis ga je truffels zoeken en daar mee koken, bezoek je twee biologische wijnboeren en een winkel met streekproducten, waar de eigenaresse allerlei (truffel)lekkernijen vervaardigt, zoals sughi en marmelades. Verder staat er een bezoek aan kaasmakerijen en een salumificio op het programma. Heb je interesse, vraag dan het programma aan via podbuongustaio@gmail.com.

Podere del Buongustaio
Vocabolo San Giuseppe 54
05010 Montegiove

www.poderedelbuongustaio.it | podbuongustaio@gmail.com
0039-3926682960

Neem alvast een voorproefje van hoe heerlijk het hier is met dit filmpje van Podere del Buongustaio.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *