Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Montefalco – het balkon van Umbrië

Montefalco, Valkenberg, doet zijn naam alle eer aan. Vanwege de ligging op een hoge heuvel heb je vanaf dit ommuurde stadje een schitterend uitzicht over een groot stuk van het dal van Spoleto.

city gate in Montefalco, Italy

Zijn de fresco’s van Giotto in de San Francesco in Assisi een must voor elke bezoeker van Umbrië, de fresco’s van Gozzoli in de San Francesco in Montefalco zijn dat evenzeer. Gelukkig is het hier een stuk rustiger dan in het drukke Assisi, zodat je de details veel beter in je op kunt nemen. Gozzoli schilderde de fresco’s in 1452.

Nog steeds zijn ze voorzien van vrolijke, prachtige kleuren waarmee ze het leven van Franciscus van Assisi uitbeelden. Neem de tijd om in deze tot museum omgebouwde kerk te lopen en je zult merken dat Gozzoli veel aandacht heeft gegeven aan landschap en aan perspectief.

Gozzoli-Montefalco

Breng in Montefalco ook een bezoek aan de Sant’Agostino, een andere kerk vlak bij de San Francesco. Hier tref je, half zittend in zijn glazen kist, het onbedorven lijk van een middeleeuwse pelgrim.

Hij kwam naar Montefalco om het heiligdom van Clara te bezoeken en bleef ’s nachts in de San Agostino slapen. Daar stierf hij. De bevolking van Montefalco heeft hem heilig verklaard en noemt hem il beato pellegrino, de gelukkige pelgrim.

Nog meer moois in Umbrië

In onze Special Umbrië, het groene hart van Italië ontdek je nog veel meer moois in Umbrië. We delen ruim driehonderd pagina’s vol bezienswaardigheden, bijzondere steden en dorpjes, kleurrijke kunst, culinaire tips en veel, veel meer…

Bestel Umbrië, het groene hart van Italië

De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling krijg je zowel op je scherm als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (pc, laptop, smartphone en tablet) van alle moois in de Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *