Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Matrimonio in Monte San Savino – een bruiloft onder de Toscaanse zon

Trouwen op een van de mooiste plekken ter wereld, wie wil dat nu niet? Afgelopen zomer streken Sandra en Martin voor hun Italiaanse droombruiloft neer bij een prachtige agriturismo in Toscane.

Met een klein gezelschap vierden zij een weekend lang de liefde onder de Toscaanse zon, prachtig vastgelegd door trouwfotograaf Jeroen Savelkouls.

Trouwen in Toscane

Jeroen: ‘Voor mij is elke bruiloft speciaal, maar dit weekend zal nog lang in mijn herinnering blijven. Niet alleen omdat ik erg van Toscane houd, maar vooral vanwege de ontzettende fijne en relaxte sfeer die dit bruidspaar had neergezet. Daardoor was iedereen drie dagen lang in opperbeste stemming, en dat spat uiteindelijk ook van de foto’s af.

Omdat Sandra en Martin mij net zoveel als gast beschouwden als hun familie en vrienden, werd ik evenzeer in de watten gelegd. Een bruiloft fotograferen is hard werken, maar dit voelde stiekem heel soms toch een beetje als vakantie!

Ondertrouw tussen de ordners

Het bruiloftsweekend begon op vrijdagochtend met de ondertrouw in Monte San Savino, een klein stadje in de provincie Arezzo, dat bekend staat om het middeleeuwse feest dat elk jaar in de laatste week van juni wordt gehouden.

De ondertrouw vond plaats in een piepklein gemeentekantoor, tussen ordners en boeken met plaatselijke regelgeving, in aanwezigheid van een tolk. Na afloop keerden we terug naar de agriturismo in Castelnuovo Berardenga, iets ten oosten van Siena, waar inmiddels de meeste gasten ook gearriveerd waren. De dag eindigde met een pizzaparty en een nachtelijke duik in het zwembad.

Jawoord in de tuin van het Palazzo del Monte

Op zaterdag zou er dan echt getrouwd worden. Na een emotionele first look, het moment dat het bruidspaar elkaar voor het eerst in trouwkleding zag, vertrokken we opnieuw naar Monte San Savino.

De locatie voor de ceremonie was de tuin van het Palazzo del Monte. Dit palazzo werd in de zestiende eeuw gebouwd door kardinaal Antonio del Monte en doet tegenwoordig dienst als stadhuis.

Een korte (zo gaat dat in Italië), maar mooie ceremonie onder de warme junizon eindigde met het zetten van de handtekeningen, de kus en de felicitaties van de geëmotioneerde gasten.

Fotoshoot tussen de cipressen

De tweede helft van de middag werd besteed aan een heerlijke lunch én aan de bruidsreportage. Aangezien Sandra en Martin een Fiat500 hadden gehuurd, moesten we natuurlijk een ritje maken over een van de vele karakteristieke cipressenlaantjes in dit deel van Toscane.

De ranke cipressen, de strakblauwe lucht en de goudgele graanvelden vormden een prachtig decor voor de typische Toscaanse beelden die we graag wilden maken. Missie geslaagd!

In de avond verzorgde de agriturismo het diner, dat op zijn Italiaans werd afgesloten met de bruidstaart. Een dansfeest op de binnenplaats, met muziek van een liveband, was de perfecte afsluiting van deze droombruiloft.’

Tips voor een Italiaanse bruiloft

Jeroen Savelkouls is trouwfotograaf met een grote liefde voor Italië. Hij deelt graag zijn tips voor trouwen in Italië, mocht je zelf ook graag je bruiloft op Italiaanse bodem willen vieren. Deze bruiloft in Toscane werd georganiseerd door Inge van der Kraan van De Italiaanse Bruiloft, die ook jou graag helpt met een onvergetelijk Italiaans huwelijk!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *